Autoritățile au instituit stare de urgență în sănătate publică! Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică în contexul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere.

Măsura este valabilă din 11 septembrie până în 31 octombrie.

Astfe, persoanele care au peste 18 ani vor avea acces la evenimentele publice în aer liber, cum ar fi concerte sau festivaluri, în cluburi și discoteci, în baza unui rezultat negativ la coronavirus, efectuat printr-un test PCR, sau a unui certificat de vaccinare anti COVID.

De asemenea, pot prezenta un document de la medic care să confirme prezența anticorpilor sau faptul că au suferit de coronavirus în ultimele 180 de zile.

În primăvara acestui an, majoritatea parlamentară PSRM – Șor a votat pentru introducerea stării de urgență în țară, fiind introdus regim special de circulație în timpul nopții în orașele Chișinău – și Bălți. Mai mult, s-a instituit moratoriu, până la 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate de către organele abilitate cu funcții de control asupra activității de întreprinzător.

La sfârșitul lunii aprilie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie, iar măsura a fost anulată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!