/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ultima Oră! Stare de urgență în sănătate publică. Accesul la evenimente - permis cu rezultat negativ la COVID sau certificat de vaccinare

missing
09 septembrie 2021, ora 16:14

Autoritățile au instituit stare de urgență în sănătate publică! Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică în contexul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere.

Măsura este valabilă din 11 septembrie până în 31 octombrie.

Astfe, persoanele care au peste 18 ani vor avea acces la evenimentele publice în aer liber, cum ar fi concerte sau festivaluri, în cluburi și discoteci, în baza unui rezultat negativ la coronavirus, efectuat printr-un test PCR, sau a unui certificat de vaccinare anti COVID.

De asemenea, pot prezenta un document de la medic care să confirme prezența anticorpilor sau faptul că au suferit de coronavirus în ultimele 180 de zile.

În primăvara acestui an, majoritatea parlamentară PSRM – Șor a votat pentru introducerea stării de urgență în țară, fiind introdus regim special de circulație în timpul nopții în orașele Chișinău – și Bălți. Mai mult, s-a instituit moratoriu, până la 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate de către organele abilitate cu funcții de control asupra activității de întreprinzător.

La sfârșitul lunii aprilie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie, iar măsura a fost anulată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram