/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/INFOGRAFIC/ Expert economic: Exporturile moldovenești se recuperează destul de promițător, iar jumătate din creștere este asigurată de România

missing
16 septembrie 2021, ora 10:19

În luna iulie 2021 exporturile moldovenești în continuare au înregistrat o tendință clară de recuperare. Astfel, după o reducere de 296 de milioane de dolari în 2020, în prezent, exporturile au recuperat peste 65 la sută din căderea de anul trecut, și-n valori anuale au ajuns la 2.68 de miliarde de dolari. Despre aceasta a anunțat expertul economic, Veaceslav Ioniță, pe blogul său.

Analiza lunară a exporturile denotă faptul că tendința de scădere a durat exact un an, din martie 2020, până în februarie 2021.

„În cinci luni, R. Moldova a reușit să recupereze 2/3 din căderea de anul trecut, iar dacă tendința se va menține, atunci în toamnă v-om reuși să recuperăm toată căderea provocată de criza din 2020”, spune expertul.

Aproape jumătate din creșterea din acest an de recuperare revine României (+48,8%) urmată de Germania cu (+19,3%). Vecina noastră Ucraina se află pe locul cinci, cu o contribuție pozitivă de 5,9%. De fapt, în mare parte, datorită țărilor din Uniunea Europeană, R. Moldova a reușit în acest an să-și recupereze exporturile. Contribuția țărilor din afara UE este destul de modestă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram