În luna iulie 2021 exporturile moldovenești în continuare au înregistrat o tendință clară de recuperare. Astfel, după o reducere de 296 de milioane de dolari în 2020, în prezent, exporturile au recuperat peste 65 la sută din căderea de anul trecut, și-n valori anuale au ajuns la 2.68 de miliarde de dolari. Despre aceasta a anunțat expertul economic, Veaceslav Ioniță, pe blogul său.

Analiza lunară a exporturile denotă faptul că tendința de scădere a durat exact un an, din martie 2020, până în februarie 2021.

„În cinci luni, R. Moldova a reușit să recupereze 2/3 din căderea de anul trecut, iar dacă tendința se va menține, atunci în toamnă v-om reuși să recuperăm toată căderea provocată de criza din 2020”, spune expertul.

Aproape jumătate din creșterea din acest an de recuperare revine României (+48,8%) urmată de Germania cu (+19,3%). Vecina noastră Ucraina se află pe locul cinci, cu o contribuție pozitivă de 5,9%. De fapt, în mare parte, datorită țărilor din Uniunea Europeană, R. Moldova a reușit în acest an să-și recupereze exporturile. Contribuția țărilor din afara UE este destul de modestă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!