O nouă ședință în dosarul privind extrădarea lui Cristian Rizea în România a fost amânată la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

„Magistrații de la Judecătoria Buiucani au amânat ședința în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea. În acest dosar nu a avut loc nicio ședință de judecată până acum. Acesta s-a prezentat la ședința de judecată alături de avocata sa. Rizea a declarat că este nevinovat și că a fost lipsit ilegal de cetățenie. Întrebat de ce nu merge în România să se clarifice cu justiția de acolo, fiind condamnat de autoritățile române, acesta a declarat că R. Moldova este țara lui și că aici va răspunde în fața legii”, a spus reporterul TV8 Cătălin Goria.

O primă documentare, arată că în trecut, acesta a fost deputat în Parlamentul României, din partea PSD. A rămas fără încrederea partidului după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de fapte de corupție. În cele din urmă, el a fost condamnat definitiv la 4,8 ani de închisoare cu executare.

Dar, când a fost anunțată decizia finală, nu se mai afla în România. Jurnaliștii români au scris că el s-ar fi ascuns în țara noastră încă din 2017. Iar un an mai târziu a obținut și cetățenia moldovenească. De aproape un an, aceasta i-a fost retrasă, pentru că, așa cum informa Președinția condusă pe atunci de Igor Dodon, ar fi fost obținută ilegal. Rizea nu a fost de acord cu retragerea și a contestat actul în instanță, iar o decizie încă nu a fost luată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!