/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

O nouă ședință în dosarul privind extrădarea lui Cristian Rizea în România - AMÂNATĂ

missing
17 septembrie 2021, ora 12:58

O nouă ședință în dosarul privind extrădarea lui Cristian Rizea în România a fost amânată la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

„Magistrații de la Judecătoria Buiucani au amânat ședința în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea. În acest dosar nu a avut loc nicio ședință de judecată până acum. Acesta s-a prezentat la ședința de judecată alături de avocata sa. Rizea a declarat că este nevinovat și că a fost lipsit ilegal de cetățenie. Întrebat de ce nu merge în România să se clarifice cu justiția de acolo, fiind condamnat de autoritățile române, acesta a declarat că R. Moldova este țara lui și că aici va răspunde în fața legii”, a spus reporterul TV8 Cătălin Goria.

O primă documentare, arată că în trecut, acesta a fost deputat în Parlamentul României, din partea PSD. A rămas fără încrederea partidului după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de fapte de corupție. În cele din urmă, el a fost condamnat definitiv la 4,8 ani de închisoare cu executare.

Dar, când a fost anunțată decizia finală, nu se mai afla în România. Jurnaliștii români au scris că el s-ar fi ascuns în țara noastră încă din 2017. Iar un an mai târziu a obținut și cetățenia moldovenească. De aproape un an, aceasta i-a fost retrasă, pentru că, așa cum informa Președinția condusă pe atunci de Igor Dodon, ar fi fost obținută ilegal. Rizea nu a fost de acord cu retragerea și a contestat actul în instanță, iar o decizie încă nu a fost luată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram