Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au început cu scandal. Mai multe persoane au fost acuzate de participare organizată la vot în circumscripția uninominală Bugeac, iar doi candidați din regiune s-au luat la ceartă.

Potrivit presei din Găgăuzia, de dimineață, aproximativ 50 de persoane așteptau să voteze în apropierea Casei de Cultură a satului Bugeac. Vladimir Cîssa, candidat din regiune, dar și susținătorii săi au declarat că aceștia nu locuiesc în satul Bugeac. Ei ar fi înregistrați temporar într-o clădire care aparține unui alt candidat din regiune,  Alexandr Chendighelean.

De asemenea, la secția de votare situată în incinta Casei de Cultură a satului Bugeac a existat un conflict verbal între candidații Vladimir Cîssa și Alexandr Chendighelean. Autoritățile monitorizează procesul electoral la fața locului.

Amintim că locuitorii din Găgăuzia își aleg astăzi, 19 septembrie, deputații pentru Adunarea Populară în următorii patru ani. În acest sens, au fost deschise 35 de circumscripții uninominale, câte un deputat pentru fiecare.

Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!