/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, începute cu scandal

19 septembrie 2021, ora 11:48

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au început cu scandal. Mai multe persoane au fost acuzate de participare organizată la vot în circumscripția uninominală Bugeac, iar doi candidați din regiune s-au luat la ceartă.

Potrivit presei din Găgăuzia, de dimineață, aproximativ 50 de persoane așteptau să voteze în apropierea Casei de Cultură a satului Bugeac. Vladimir Cîssa, candidat din regiune, dar și susținătorii săi au declarat că aceștia nu locuiesc în satul Bugeac. Ei ar fi înregistrați temporar într-o clădire care aparține unui alt candidat din regiune,  Alexandr Chendighelean.

De asemenea, la secția de votare situată în incinta Casei de Cultură a satului Bugeac a existat un conflict verbal între candidații Vladimir Cîssa și Alexandr Chendighelean. Autoritățile monitorizează procesul electoral la fața locului.

Amintim că locuitorii din Găgăuzia își aleg astăzi, 19 septembrie, deputații pentru Adunarea Populară în următorii patru ani. În acest sens, au fost deschise 35 de circumscripții uninominale, câte un deputat pentru fiecare.

Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram