/FOTO/ Irina Vlah, Guvernatorul UTA Găgăuzia, a votat de acasă: „Alegerile sunt întotdeauna o oportunitate de a determina începutul unei noi etape”

19 septembrie 2021, ora 13:40

Irina Vlah, Guvernatorul Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, a votat în cadul alegerilor pentru Adunarea Populară a Autonomiei în circumscripția electorală nr.1 din Comrat. Accidentată la picior, Bașcanul Găgăuziei și-a exercitat dreptul de vot la domiciliu, după ce a prezentat în prealabil o cerere la Biroul Electoral al secției de votare.

Menționăm că liderul din regiunea găgăuză a votat împreună cu mama sa, Natalia Vlah. Guvernatorul Găgăuziei a vorbit despre așteptările sale de la alegeri.

„Parcurgem o etapă complicată. Criza pandemică a fost agravată de conflictul politic agresiv de durată, care alimentează dispoziția pesimistă în societate. În același timp, alegerile sunt întotdeauna o oportunitate de a determina începutul unei noi etape – unei etape mai bune. Adunarea Populară este un organ important al puterii democratice, care poate aduca o contribuție esențială la dezvoltarea Autonomiei. Sper că deputații următoarei legislaturi se vor concentra pe construcție și dezvoltare”, a declarat Bașcanul Găgăuziei.

În final, Irina Vlah a făcut un apel către toți locuitorii Găgăuziei și i-a îndemnat să voteze oameni competenți, onești și constructivi – oameni capabili să se ridice deasupra egoismului propriu și să lucreze pentru progresul Găgăuziei.

Amintim că locuitorii din Găgăuzia își aleg astăzi, 19 septembrie, deputații pentru Adunarea Populară în următorii patru ani. În acest sens, au fost deschise 35 de circumscripții uninominale, câte un deputat pentru fiecare.

Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram