Moment de groază pentru pasagerii cursei Dublin-Chișinău, care au revenit sâmbătă în țară. În timpul zborului, aeronava s-a umplut cu fum, iar pasagerii au primit măștile de oxigen. Unul dintre pasagerii cursei cu ghinion ne-a declarat că a îmbătrânit cu 10 ani după acest incident. În cele din urmă, avionul a aterizat cu bine și nimeni nu a avut de suferit. Compania a precizat pentru TV8 că a fost vorba de o activare a generatoarelor de oxigen, ce elimină un gaz asemănător fumului.  

Din spusele unuia dintre pasagerii cursei Dublin- Chișinău, problemele au început spre sfârșitul cursei, în ultimele 20 de minute. Domnul Anatolie, un bărbat stabilit de ani buni în capitala Irlandei, dormea când a simțit, la un moment dat, miros de fum. A vrut să afle motivul, de la una din însoțitoarele de bord, dar i s-a spus să nu facă panică, pentru că nu este niciun pericol. 

Bărbatul spune că se pregătea de ce este mai rău. Așa că a trimis mesaje de adio copiilor.

În cele din urmă, aeronava, în care se aflau în jur de 30 de pasageri, a aterizat cu bine pe aeroportul internațional Chișinău. Pentru TV8, compania avia, care a operat zborul, a declarat că potrivit informațiilor preliminare, a fost o activare a generatoarelor de oxigen care elimină un gaz asemănător fumului. 

„Acesta este inofensiv pentru oameni. Toți pasagerii au aterizat în siguranță. Aeronava a fost verificată și replasată pe zborurile prestabilite”, se mai spune în comentariul operatorului avia. Iar Autoritatea Aeronautică Civilă a declarat pentru postul nostru de televiziune că nu a fost informată despre acest incident, în condițiile în care compania efectua zborul în baza unui certificat înregistrat în România.  

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!