Deputatul PAS, Lilian Carp spune că a primit de la Procuratura Generală un răspuns la solicitarea sa, pentru a se expune cu privire la materialele video trucate, apărute în spațiul public luna trecută, în care apare șefa statului, Maia Sandu în timp ce ar primi un plic de la liderul PP „Șor”, deputatul fugar Ilan Șor. 

„Răspunsul Procuraturii Generale, la solicitarea făcută, pentru a se expune cu privire la materialul video apărut în spațiul public, despre o pretinsă transmitere a unui plic de către Șor, președintelui Republicii Moldova. Bun de pus în ramă”, a scris deputatul PAS într-o postare pe Facebook, la care a atașat și documentul primit de la Procuratură .

Astfel, în răspunsul, semnat de adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, se menționează că PG nu se poate sesiza și nici iniția o investigație pe acest caz, în condițiile în care nu există elementele unei infracțiuni și nici nu a fost constatată o bănuială rezonabilă cu privire la o infracțiune comisă.

„Faceți doar afirmații intuitive și deductive privind o pretinsă tentativă a infracțiunii de fraudare a alegerilor, rezultată din presupuneri și interpretare segmentară a unor circumstanțe de fapt și de drept neprobate, fără a indica mijloacele de probă, care ar demonstra aceste alegații sau să rezulte o bănuială rezonabilă că a fost săvârșită vreo infracțiune”, se arată în răspunsul PG.

„Consider că nu sunt temeiuri pentru intervenția la etapa dată a procurorului, iar cu titlu de recomandare vă sugerez ca, pentru viitor, în caz că dețineți careva informații cu privire la comiterea unei infracțiuni, să formulați o sesizare în acest sens care să corespundă prevederilor legale fixate la art. 262 și 263 din Codul de procedură penală”, se mai precizează în documentul semnat de Ruslan Popov.

La începutul lunii trecute, un post privat de televiziune a difuzat un filmuleț video fake de la o presupusă întâlnire dintre liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor și președinta țării, Maia Sandu. Despre aceste imagini, sursa menționată a precizat că ar fi fost ridicate în urma perchezițiilor organizate cu patru zile înaintea alegerilor din 11 iulie, în dosarul magistratei filate de la Curtea de Apel. Înregistrarea, care o arată pe Sandu ce ar lua un plic de la Șor ar fi fost pregătită de o fabrică de troli ai lui Veaceslav Platon, pentru a fi lansate în campania electorală, pe ultima sută de metri, împotriva PAS și șefei statului. În spatele acestui trucaj s-ar fi aflat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Acesta ar fi angajat zeci de persoane pentru a comenta pe rețelele sociale denigrator la adresa șefei statului Maia Sandu și a formațiunii pe care a fondat-o, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în campania electorală a alegerilor anticipate,

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!