/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O nouă ședință de judecată la CA Chișinău în dosarul Șor, amânată! Procurorul a cerut recuzarea unei magistrate

21 septembrie 2021, ora 15:41

O nouă ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată. Asta după ce procurorul de caz a cerut recuzarea unei magistrate din complet. Este vorba despre judecătoarea Galina Moscalciuc. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de Iulian Balan, avocatul deputatului fugar, Ilan Șor.

„Magistrata Galina Moscalciuc a fost în completul care a examinat cauza „Filat” în care a fost audiat și Ilan Șor în calitate de martor, astfel, există o contradicție, iar procurorii consideră că aceasta nu poate examina dosarul lui Șor”, a menționat avocatul Iulian Balan.

Aceasta este cea de-a doua ședință de la Curtea de Apel Chișinău amânată în dosarul în care fost primar de la Orhei, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Ședința, programată pentru 13 septembrie a fost amânată pentu o săptămână după ce judecătorul Stelian Teleucă a refuzat să examineze cauze din cauza unui presupus conflict de interese.

Curtea Supremă de Justiție a admis în 20 august cererea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată după zece tentative eșuate ale avocaților de a obține acest lucru.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shore.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram