/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ultima Oră! CNESP se întrunește astăzi în ședință. Ar putea fi instituite noi măsuri de securitate în contextul COVID

22 septembrie 2021, ora 09:12

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică se întrunește astăzi, din nou, în ședință. Membrii acesteia se vor reuni la ora 11:00. Deocamdată, nu se știe ce decizii vor fi luate, însă potrivit responsabililor de la Guvern, cel mai probabil, vor fi instituite noi măsuri de securitate în contextul pandemiei de coronavirus. 

Ultima dată, CNESP s-a întrunit în ședință în data de 9 septembrie. Atunci, autoritățile au decis să instituie stare de urgență în sănătate publică, valabilă până în data de 31 octombrie.

Astfel, până atunci, persoanele care au peste 18 ani vor avea acces la evenimentele publice în aer liber, cum ar fi concerte sau festivaluri, în cluburi și discoteci, în baza unui rezultat negativ la coronavirus, efectuat printr-un test PCR, sau a unui certificat de vaccinare anti COVID.

De asemenea, pot prezenta un document de la medic care să confirme prezența anticorpilor sau faptul că au suferit de coronavirus în ultimele 180 de zile.

În primăvara acestui an, majoritatea parlamentară PSRM – Șor a votat pentru introducerea stării de urgență în țară, fiind introdus regim special de circulație în timpul nopții în orașele Chișinău – și Bălți. Mai mult, s-a instituit moratoriu, până la 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate de către organele abilitate cu funcții de control asupra activității de întreprinzător.

La sfârșitul lunii aprilie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională decizia Parlamentului privind introducerea stării de urgență din data de 1 aprilie, iar măsura a fost anulată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram