/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Directorul Promo-LEX: „Avocatul Poporului a fost ales printr-un vot politic și antidemocratic”

missing
23 septembrie 2021, ora 20:47

Avocatul Poporului a fost numit de către majoritatea parlamentară printr-un vot politic, plictisitor și antidemocratic. Despre asta a anunțat directorul executiv al Promo-LEX, Ion Manole, într-o postare pe Facebook.

Ion Manole crede că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament a fost un vot exclusiv politic, deoarece nu au existat întrebări și obiecții la adresa candidaților.

„Pe parcursul anilor am contestat fenomenul numit ,,mașină de vot,, în Parlament și am declarat că noi, cei mulți, chemați odată la 4 ani să alegem, vrem să avem 101 voci în Parlament. Așadar, mesajul meu nu este despre candidați, este despre procesele democratice și fenomenele politice, care de regulă nu sunt perfecte. Nu de alta, dar data trecută a fost la fel, o spun din propria experiență. ”, susține directorul executiv Promo-LEX.

Amintim că Natalia Moloșag este noul Avocat al Poporului. Candidatura acesteia a fost susținută de către Parlament pentru un mandat de șapte ani. Ea a fost votată de către 57 de aleși ai poporului. Tot în cadrul ședinței de astăzi, Natalia Moloșag a depus jurământul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram