/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Ultima oră! Natalia Moloșag - numită Avocat al Poporului. Anterior a reprezentat-o pe Maia Sandu în instanțe

missing
23 septembrie 2021, ora 15:58

Candidatura Nataliei Moloșag a fost susținută de către Parlament pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului, pentru un mandat de 7 ani. Ea a fost susținută de către 57 de aleși ai poporului. Tot în cadrul ședinței de astăzi, Natalia Moloșag a depus jurământul.

Întrebată în cadrul ședinței Parlamentului, de către deputatul BCS Vasile Bolea, dacă se află în relație de rudenie cu cineva din Guvern sau Parlament, Natalia Moloșag a răspuns: „Nu mă aflu nici într-o calitate de rudenie, nici cu secretara de stat de la Ministerului Justiției și nimeni din deputați sau alți funcționari din Parlament”.

Menționăm că avocata Natalia Moloșag a reprezentant interesele concurentului electoral Maia Sandu, în mai multe litigii, apărându-i onoarea și demnitatea, în cadrul campaniei electorale din alegerile prezidențiale.

Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Pe lângă asta, Natalia Moloșag a contribuit la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.

Menționăm că 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Nouă dintre ele au fost admise la proba interviului, iar Natalia Moloșag a obținut nota maximă.

Potrivit legislației, candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.

La data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

Natalia Moloșag a fost licențiată pe 1 iunie 2006.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram