/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un nou secretar de stat, numit la Ministerul Infrastructurii. Cine este Constantin Borosan

missing
30 septembrie 2021, ora 17:36

Un nou secretar de stat a fost numit la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Este vorba de Constantin Borosan care a fost numit în funcție, pe domeniul energetic în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Învestirea în funcție a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului, ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu.

Borosan este doctorand în sisteme și tehnologii energetice la UTM și are o vastă experiență în securitatea energetică, elaborarea politicilor de combatere a schimbărilor climatice și protecție a mediului prin eficiență și valorificare a surselor regenerabile de energie. Dar și în dezvoltarea regională prin implementarea măsurilor de eficiență energetică la nivel local.

Acesta a fost expert în domeniul eficienței energetice la Secretariatul Cartei Energiei, Departamentul de Eficiență Energetică în Bruxelles, Belgia.  În perioada 2016-2019 a oferit expertiză pe domeniul energetic în cadrul mai multor organizații internaționale printre care Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, GFA Consulting Group GmbH, NIRAS Finland Oy, PNUD etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram