/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Încep verificările! Noile măsuri anti-pandemice, în vizorul polițiștilor

missing
01 octombrie 2021, ora 15:59

Pentru siguranța cetățenilor, în seara zilei de azi, începând cu ora 20.00 și în zilele de weekend, polițiștii subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției vor intensifica activitățile de verificare a respectării măsurilor de sănătate publică pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

Începând de azi, 1 octombrie, se pun în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021. Agenții economici mizează pe responsabilitatea oamenilor și speră că nu vor apărea conflicte în legătură cu noile reguli.

Astfel, oamenii legii ar putea să aplice amezi persoanelor care nu nerespectă măsurile obligatorii de sănătate publică.

Autoritățile vin cu următoarele recomandări:

  • În acest context vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu le priviți doar ca pe obligații, ele sunt pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi.
  • Indiferent dacă vă aflați la cumpărături, în restaurante, mall-uri, piață sau pe stradă, respectați măsurile de protecție sanitară!
  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau interacționați cu un număr mare de persoane;
  • Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune de către un număr mare de copii;
  • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familie;
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  • În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane;
  • Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat peste 780 de mii de oameni, adică aproximativ 30 la sută din toată populația.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram