/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Valeriu Mițul, fost primar al satului Corjova și participant al Războiului de pe Nistru a decedat astăzi din cauza problemelor de sănătate

02 octombrie 2021, ora 13:45

Valeriu Mițul, fost primar al satului Corjova și participant al Războiului de pe Nistru a decedat în această dimineață din cauza unor probleme de sănătate. În anul 2011, fostul primar a suferit un atac de cord, survenit în urma unui conflict cu miliția transnistreană. De atunci, inima i-a slăbit, iar starea sa de sănătate s-a agravat.

Neobositul Valeriu Mițul a fost pe baricade de la primele ciocniri din regiunea transnistreană și a rămas pe baricade până astăzi, fiind unul din principalii contestatari ai regimului de la Tiraspol și al posturilor ilegale de trecere în stânga Nistrului.

Satul său de baștină, Corjova a fost cea mai afectată localitate de război. Aici au murit 61 de oameni, iar 800 de case au fost distruse. Timp de opt ani, Valeriu Mițul a fost și primar al satului Corjova, timp în care a devenit un personaj incomod pentru așa-zisele autorități de la Tiraspol.

Amintim că în data de 5 mai 2021, Valeriu Mițul a fost reținut împreună cu soția și sora acestuia de pretinșii grăniceri transnistreni. Aceștia i-au ridicat actele de identitate și au refuzat să explice motivele. Totuși, fiind un activist civic pentru drepturile omului, Valeriu Mițul a sesizat autoritățile, dar și avocații din Asociația Promo-Lex. După aceste acțiuni, reprezentanții pretinselor posturi vamale din regiune și-au cerut scuze și i-au returnat actele de identitate.

Fostul participant al Războiului de pe Nistru a avut parte de mai multe conflicte de-a lugul vieții cu administrația nerecunoscută de la Tiraspol, el fiind un adevărat patriot al Republicii Moldova.

De asemenea, Valeriu Mițul a fost protagonistul seriei dincolo de Nistru!

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram