/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Ultima Oră! Șeful suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo a fost reținut de procurori

missing
05 octombrie 2021, ora 21:00

Șeful suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo a fost reținut. Acesta a fost escortat cu puțin timp în urmă de mascații SIS și procurori din clădirea Procuraturii Generale. Se întâmplă după circa trei ore de percheziții în sediul PG. 

Stoianoglo va fi plasat în arest preventiv pentru 72 de ore în izolatorul de pe str. Tighina 6. Ulterior, procurorii vor decide dacă vor cere sau mandat pentru 30 de zile.

„Au avut loc acțiuni de urmărie penală într-o cauză penală. Este vorba de abuzul în seviciu, corupere pasivă, depășirea atribuțiilor de serviciu și darea declarațiilor mincinoase. A fost reținut pentru 72 de ore. După expirare vom depune demers. Soția lui nu are nici o învinuire pe această cauză. Au fost ridicate bunuri. Perchezițiile au fost efectuate de către mine și ofițierii SIS…Pe această cauză este reținut doar Alexandr Stoianoglo”, a declarat procurorul anticorupție, Victor Furtună.

Descinderile au avut loc după ce Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizarea deputatului PAS, Lilian Carp privind investigarea șefului PG pentru corupere pasivă și abuz în serviciu și a încuviințat pornirea unei anchete în privința acțiunilor lui Stoianoglo. Procurorul Victor Furtună, care a fost desemnat de CSP să facă investigațiile necesare, a decis pornirea urmăririi penale, iar șeful Procuraturii Generale și adjuncții săi au fost suspendați din funcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram