/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ ULTIMA ORĂ! Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de PG interimar al R. Moldova

missing
06 octombrie 2021, ora 18:30

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova.

Decretul a fost emis ca urmare a hotărârii de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, care l-a propus în calitate de candidat la această funcție pe Dumitru Robu, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Decretul intră în vigoare astăzi, 6 octombrie 2021.

Decizia vine după suspendarea din funcție și reținerea pentru 72 de ore a lui Alexandru Stoianoglo.

Dumitru Robu lucrează în sistem din anul 2006, când a devenit procuror la Procuratura raionului Florești. A fost și procuror în Procuratura de Transport, procuror anticorupție, dar și șef – adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, în anul 2018.

În declarația de avere pentru anul trecut, Robu a indicat venituri de peste 267 de mii de lei din salariul de la Procuratură. Procurorul a mai indicat un apartament cu o suprafață de aproape 85 de metri pătrați în valoare de aproape 500 de mii de lei, dar și un garaj. Dumitru Robu are o mașină de model Lexus, produs în anul 2011, care ar valora 8700 de euro.

În gestiunea lui Dumitru Robu s-a aflat dosarul licitației trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi primarul Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram