Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova.

Decretul a fost emis ca urmare a hotărârii de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, care l-a propus în calitate de candidat la această funcție pe Dumitru Robu, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Decretul intră în vigoare astăzi, 6 octombrie 2021.

Decizia vine după suspendarea din funcție și reținerea pentru 72 de ore a lui Alexandru Stoianoglo.

Dumitru Robu lucrează în sistem din anul 2006, când a devenit procuror la Procuratura raionului Florești. A fost și procuror în Procuratura de Transport, procuror anticorupție, dar și șef – adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, în anul 2018.

În declarația de avere pentru anul trecut, Robu a indicat venituri de peste 267 de mii de lei din salariul de la Procuratură. Procurorul a mai indicat un apartament cu o suprafață de aproape 85 de metri pătrați în valoare de aproape 500 de mii de lei, dar și un garaj. Dumitru Robu are o mașină de model Lexus, produs în anul 2011, care ar valora 8700 de euro.

În gestiunea lui Dumitru Robu s-a aflat dosarul licitației trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi primarul Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!