/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Petiție pentru eliberarea din arest a lui Alexandru Stoianoglo. Cererea, distribuită pe o rețea socială de un avocat al lui Veaceslav Platon

missing
07 octombrie 2021, ora 16:31

Petiție pentru eliberarea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, reținut acum două zile pentru 72 de ore, fiindu-i aduse învinuri pe cel puțin patru capete de acuzare. Inițiatorii acesteia își propun să colecteze cel puțin 500 de semnături.

„Poporul este indignat de reținerea procurorului general (n.r. suspendat) Alexandru Stoianoglo și cere eliberarea sa și încetarea urmării sale și a familiei din motive politice””, se menționează în textul petiției.

Până acum, cererea, în format electronic, a fost semnată de aproape 300 de oameni, iar mai mulți internauți o distribuie masiv pe rețelele sociale. Printre cei care au apăsat butonul de „share” este și Ion Crețu, unul dintre avocații controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, numele căruia figurează în mai multe dosare, inclusiv în cel al furtului miliardului și care a fugit din țară în luna iulie.

Sursa foto: Facebook/Ion Crețu

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat luni din funcția de procuror general. Tot luni, seara, acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale.

Stoianoglo a fost escortat de mascații de la SIS și procurori în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei. Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin patru capete de acuzare pe numele lui Alexandru Stoianoglo.

Avocații lui Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind suspendarea sa din funcția de procuror general. Magistrata care o va examina este Veronica Negru. Cererea de contestare i-a fost repartizată miercuri, în aceeași zi în care a și fost înregistrată la Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram