/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Igor Cujbă, directorul general al S.A. „Metalferos” și-a anunțat demisia

missing
13 octombrie 2021, ora 11:59

Igor Cujbă a anunțat că demisionează din funcția de director general al S.A. „Metalferos”. Despre aceasta au anunțat reprezentanții întreprinderii într-un comunicat de presă.

În comunicatul emis, Igor Cujbă mulțumește colegilor de la „Metalferos” și vorbește despre realizările, dar și greutățile prin care a trecut în timpul mandatului său.

„Cu toate că am preluat o întreprindere care se afla în blocaj de activitate timp de cinci luni, fără stocuri și achiziții curente, fără contracte încheiate, în prima jumătate a anului 2021 am reușit să înregistrăm o creștere a veniturilor cu 910 %, raportându-ne la planul de afaceri. Actualmente S.A. „Metalferos” este în profit net de 53 939 290, 00 lei, cu un stoc de 10 000 de tone de metale feroase aflate pe teritoriul întreprinderii”, menționează Cujbă în comunicat.

Potrivit acestuia, mandatul său a fost unul dificil, deoarece întreprinderea s-a confruntat cu câțiva factori absolut noi. Astfel, a fost nevoie de schimbarea modalităților de abordare a relațiilor comerciale cu toți partenerii, un factor important fiind pandemia COVID-19 și criza economică mondială.

Amintim că Igor Cujbă a fost numit în funcția de director al întreprinderii S.A. „Metalferos” în luna decembrie a anului 2019.

Fostul director al întreprinderii a fost vizat și în cadrul unei investigații Cutia Neagră Plus, fiind unul dintre cei mai plătiți șefi de întreprinderi de stat. Directorul „Metalferos” a precizat că salariul său de funcție este 31 de mii de lei, dar a primit în anul 2020 premii în sumă de 113 mii lei.

Anul trecut, familia Cujbă și-a cumpărat un apartament de 64 metri pătrați care valorează peste un milion de lei. Din 2015, Cujbă este și proprietarul unui apartament în România, cumpărat cu circa 60 de mii de euro. În 2020, Igor Cujbă a luat două credite de la o instituție bancară din R. Moldova în valoare de un milion de lei și mai are împrumuturi la bănci din România.

„Metalferos” înregistrează profituri tot mai mici în ultimii ani. Dacă în 2018 cifra a fost de 46,5 milioane lei, în 2019 s-a înjumătățit, ajungând la 21,7 milioane, iar anul trecut profitul a coborât până la 13,7 milioane lei.

Mai multe detalii în legătură cu această investigație găsiți AICI.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram