Primăria anunță licitație publică pentru procurarea testelor rapide COVID-19 din bugetul municipal. Au depus oferte 17 companii medicale, iar ofertele variază între 13 și 70 de lei. Despre asta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Acestea vor fi folosite pentru testarea gratuită a cadrelor didactice și personalului auxiliar.

„În evaluarea ofertelor vom urmări condițiile de licitație anunțate: cel mai mic preț și conformitatea UE și OMS. Avem nevoie de livrarea acestor teste în perioada imediat următoare pentru a securiza în continuare procesul educațional cu prezența fizică în școli și licee”, a scris Ceban pe Facebook.

Totodată, primarul Chișinăului a declarat că va conta pe corectitudinea și solidaritatea companiilor-ofertante în toată procedura pentru a nu fi tărăgănat procesul de achiziții.

Amintim că Primăria a alocat din bugetul municipal trei milioane lei pentru procurarea testelor la coronavirus pentru cadrele didactice și personalului auxiliar nevaccinat. Testele procurate urmează să fie utilizate „la necesitate”, se arată în precedenta hotărâre a CESP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!