/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Moldovagaz ne îndeamnă să reducem consumul zilnic de gaze naturale! Apelul companiei, în contextul stării de alertă în sectorul energetic

15 octombrie 2021, ora 14:31

Moldovagaz lansează un apel către consumatorii casnici și noncasnici, în contextul instituirii stării de alertă în sectorul energetic. Reprezentanții companiei îi îndeamnă să reducă temporar consumul zilnic de gaz. 

„Solicităm consumatorilor casnici: Deconectarea sistemelor individuale de încălzire (cazane de gaze și alte utilaje) pe perioada absenței (pe parcursul zilei de lucru, pe perioada plecării/deplasării); reducerea la capacitate minimă a consumului utilajelor de gaze pe timp de noapte, inclusiv reducerea consumului de gaze în timpul zilei, limitarea consumului gazelor naturale în scopul pregătirii/ încălzirii hranei și a apei”, se menționează într-un comunicat de presă al Moldovagaz.

Totodată, consumatorilor noncasnici, Moldovagaz le cere să organizeze programul de muncă al angajaților astfel încât să fie redus la maxim timpul de încălzire a încăperilor, unde se desfășoară activitatea de producere; să adapteze și să organizeze regimul de activitate a întreprinderii în ture, dacă e cazul, să reducă utilizarea gazelor naturale în scopuri secundare sau neproductive, dar și să identifice posibilități de trecere la surse alternative de combustibil.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz. Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Totodată, Andrei Spînu a mai spus că Guvernul pregătește soluții, până la stabilizarea situației, atât pentru consumatorii casnici și comerciali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram