Moldovagaz lansează un apel către consumatorii casnici și noncasnici, în contextul instituirii stării de alertă în sectorul energetic. Reprezentanții companiei îi îndeamnă să reducă temporar consumul zilnic de gaz. 

„Solicităm consumatorilor casnici: Deconectarea sistemelor individuale de încălzire (cazane de gaze și alte utilaje) pe perioada absenței (pe parcursul zilei de lucru, pe perioada plecării/deplasării); reducerea la capacitate minimă a consumului utilajelor de gaze pe timp de noapte, inclusiv reducerea consumului de gaze în timpul zilei, limitarea consumului gazelor naturale în scopul pregătirii/ încălzirii hranei și a apei”, se menționează într-un comunicat de presă al Moldovagaz.

Totodată, consumatorilor noncasnici, Moldovagaz le cere să organizeze programul de muncă al angajaților astfel încât să fie redus la maxim timpul de încălzire a încăperilor, unde se desfășoară activitatea de producere; să adapteze și să organizeze regimul de activitate a întreprinderii în ture, dacă e cazul, să reducă utilizarea gazelor naturale în scopuri secundare sau neproductive, dar și să identifice posibilități de trecere la surse alternative de combustibil.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz. Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Totodată, Andrei Spînu a mai spus că Guvernul pregătește soluții, până la stabilizarea situației, atât pentru consumatorii casnici și comerciali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!