Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție temporară de pictură cu lucrări ale cunoscutului artist plastic Vladimir Palamarciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

„Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale și să contribuim la afirmarea rolului culturii în procesul de construire și consolidare a imaginii Republicii Moldova în străinătate. Astfel, ministerul de externe găzduiește următoarele 4 luni o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc. Vom continua vernisarea în cadrul spațiilor publice ale ministerului și ambasadelor noastre în exterior și altor pictori originari din țara noastră și diasporă în strânsă cooperare cu instituțiile de cultură din țară”, a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

Lucrările lui Vladimir Palamarciuc fac parte din colecțiile publice ale Muzeului Național de Artă al Moldovei, Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, România, Muzeului Județean din Buzău, România, dar și colecții private din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Franța, Germania, Anglia, Israel, SUA.

De asemenea, Ministerul aduce mulțumiri directorului general al Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, pentru deschiderea în vederea realizării acestei inițiative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!