/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de pictură

missing
16 octombrie 2021, ora 18:03

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție temporară de pictură cu lucrări ale cunoscutului artist plastic Vladimir Palamarciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

„Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale și să contribuim la afirmarea rolului culturii în procesul de construire și consolidare a imaginii Republicii Moldova în străinătate. Astfel, ministerul de externe găzduiește următoarele 4 luni o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc. Vom continua vernisarea în cadrul spațiilor publice ale ministerului și ambasadelor noastre în exterior și altor pictori originari din țara noastră și diasporă în strânsă cooperare cu instituțiile de cultură din țară”, a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

Lucrările lui Vladimir Palamarciuc fac parte din colecțiile publice ale Muzeului Național de Artă al Moldovei, Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, România, Muzeului Județean din Buzău, România, dar și colecții private din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Franța, Germania, Anglia, Israel, SUA.

De asemenea, Ministerul aduce mulțumiri directorului general al Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, pentru deschiderea în vederea realizării acestei inițiative.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram