Intrați și plângeți! Acesta este sloganul noului proiect inedit lansat în Spania, cu ajutorul căruia oamenii își pot elibera energia negativă prin plâns. Astfel, în Madrid a fost deschisă o sală a plânsului, cu scopul de a elima prejudecățile legate de sănătatea mintală, scrie Mediafax.

„Sala Plânsului”, se află în incinta unei clădiri din centrul Madridului, iar vizitatorii au la dispoziție numere de telefon pe care le pot apela atunci când simt nevoia de a vorbi cu cineva, inclusiv cu un psiholog. ”Intrați și plângeți” sau „Și eu am anxietate”, sunt câteva fraze cu care vizitatorii sunt întâmpinați în Lloreria- Sala Plânsului din Spania.

„Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

Totodată, Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat în urmă cu o săptămână ca va oferi 100 de milioane de euro pentru asistenţă mintală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului de Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

Sinuciderile sunt a doua cea mai frecventă cauză de deces, după cauzele naturale. Potrivit datelor guvernamentale, în 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania, iar unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!