/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Intrați și plângeți! Spania a lansat „Sala Plânsului” unde oamenii își pot elibera energia negativă prin plâns

missing
18 octombrie 2021, ora 10:04

Intrați și plângeți! Acesta este sloganul noului proiect inedit lansat în Spania, cu ajutorul căruia oamenii își pot elibera energia negativă prin plâns. Astfel, în Madrid a fost deschisă o sală a plânsului, cu scopul de a elima prejudecățile legate de sănătatea mintală, scrie Mediafax.

„Sala Plânsului”, se află în incinta unei clădiri din centrul Madridului, iar vizitatorii au la dispoziție numere de telefon pe care le pot apela atunci când simt nevoia de a vorbi cu cineva, inclusiv cu un psiholog. ”Intrați și plângeți” sau „Și eu am anxietate”, sunt câteva fraze cu care vizitatorii sunt întâmpinați în Lloreria- Sala Plânsului din Spania.

„Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

Totodată, Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat în urmă cu o săptămână ca va oferi 100 de milioane de euro pentru asistenţă mintală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului de Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

Sinuciderile sunt a doua cea mai frecventă cauză de deces, după cauzele naturale. Potrivit datelor guvernamentale, în 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania, iar unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram