/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministrul de Externe al României a solicitat sprijinul consistent și rapid al UE pentru depășirea crizei gazului din R. Moldova

missing
19 octombrie 2021, ora 12:26

Ministrul Afacerilor Externe al al României, Bogdan Aurescu, a solicitat sprijinul consistent și rapid al instituțiilor europene și al statelor membre pentru depășirea crizei gazului din Republica Moldova. Oficialul român a vorbit despre asta luni, 18 octombrie, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre UE / Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfășurat la Luxemburg. 

„Cu prilejul reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu a atras atenția cu prioritate asupra situației din Republica Moldova privind criza gazului, determinată de schimbarea de către Rusia a condițiilor de vânzare a acestuia. În acest context, a subliniat necesitatea urgentă ca instituțiile UE și statele membre să se implice activ în susținerea acestei țări și în identificarea unor soluții pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, inclusiv prin mobilizarea de expertiză și resurse financiare”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Totodată, el a evidențiat faptul că România este deplin angajată în susținerea Republicii Moldova, punctând faptul că rezolvarea crizei este necesară pentru a permite guvernului de la Chișinău să se concentreze pe implementarea programului amplu de reforme la care s-a angajat în urma alegerilor din luna iulie.

Amintim că în R. Moldova a fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze. Anunțul a fost făcut în data de 13 octombrie, de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram