/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/DOC/ Un nou președinte interimar la Curtea Supremă de Justiție! Cine este magistratul desemnat în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii

missing
20 octombrie 2021, ora 15:15

Curtea Supremă de Justiție are de astăzi un nou președinte interimar. Magistratul CSJ, Vladimir Timofti a fost desemnat în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii. Un ordin în acest sens a fost semnat de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Numirea a avut loc după ce la sfârșitul lunii septembrie, Parlamentul a votat în lectură finală, un proiecte de lege care prevede că președintele CSJ, la fel ca și vicepreședinții, vor fi desemnați în funcții de către membrii CSM.

Vladimir Timofti a mai asigurat interimatul funcției de președinte CSJ în 2019, după demisia lui Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Timofti a obținut licența în drept la Moscova și activează în sistem din anul 1992. Din 2003, activează la CSJ.

Până acum, președintele interimar al Curții Supreme de Justiției era desemnat în funcție de vârstă. În aceste condiții, autorii proiectului consideră că vârsta, ca unicul criteriul de eligibilitate pentru atribuirea ex-jure a calității de interimar în exercițiul atribuțiilor administrative în CSJ, reprezintă, în esență, o înlăturare defectuoasă a CSM de la exercitarea atribuțiilor statutare.

Până în prezent, interimatul funcției de președinte al CSJ a fost asigurat de magistrata Tamara Chișcă – Doneva, numită în funcție în luna martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram