Doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 ar putea beneficia de indemnizația unică, în mărime de 16 mii lei. Parlamentul a aprobat, joi, 21 octombrie, modificări ale legislației în acest sens, în prima lectură.

Documentul prevede că doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 pot beneficia de această indemnizație, inclusiv rudele lucrătorilor medicali vaccinați, dar care au pierdut lupta cu COVID-19. Indemnizația este oferită din partea statului, în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Până acum, personalul medical angajat în lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 beneficia, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică,  de o indemnizație unică, în mărime de 16 mii lei.

Totodată, rudele personalului implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere a pandemiei, care a decedat în lupta cu COVID-19, de o indemnizație în mărime de 100 mii lei.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!