/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 ar putea beneficia de îndemnizația unică oferită din partea statului

missing
21 octombrie 2021, ora 17:21

Doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 ar putea beneficia de indemnizația unică, în mărime de 16 mii lei. Parlamentul a aprobat, joi, 21 octombrie, modificări ale legislației în acest sens, în prima lectură.

Documentul prevede că doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 pot beneficia de această indemnizație, inclusiv rudele lucrătorilor medicali vaccinați, dar care au pierdut lupta cu COVID-19. Indemnizația este oferită din partea statului, în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Până acum, personalul medical angajat în lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 beneficia, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică,  de o indemnizație unică, în mărime de 16 mii lei.

Totodată, rudele personalului implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere a pandemiei, care a decedat în lupta cu COVID-19, de o indemnizație în mărime de 100 mii lei.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram