/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

R. Moldova ar putea importa gaz din Ucraina! Soluțiile tehnice de furnizare, discutate de Nicu Popescu și șeful Naftogaz

missing
22 octombrie 2021, ora 11:17

Republica Moldova ar putea importa gaz din Ucraina. Soluțiile tehnice, care pot fi implementate în scopul furnizării neîntrerupte a gazelor naturale în țara noastră, au fost discutate de ministrul de Externe de la Chișinău, vicepremierul Nicu Popescu și președintele Consiliului de administrație al companiei „Naftogaz”. 

Discuțiile dintre Nicu Popescu și Yuriy Vitrenko au avut loc în contextul cooperării bilaterale existente între țările noastre, subiectul principal fiind consolidarea interacțiunii în domeniul energetic în vederea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze naturale și, respectiv, sporirii securității statului nostru în acest sector.

„Având în vedere criza energetică fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene, am convenit cu partea ucraineană să creăm un grup de lucru care va permite preluarea expertizei Ucrainei privind importul de gaze.” – a spus șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu.

Guvernul a votat cu puțin timp în urmă propunerea de a institui în țară stare de urgență în domeniul energeticii, pentru o perioadă de 30 de zile. Premierul Natalia Gavrilița va veni astăzi, la prânz, în Parlament, pentru a cere deputaților să voteze pentru declararea stării de urgență.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram