IGSU a activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale, în contextul instituirii stării de urgență în energetică. Centrul și-a început activitatea din 23 octombrie 2021, ora 08:00, și va funcționa în regim de „cod portocaliu”, fapt ce presupune încadrarea atât cu personalul IGSU cu activitate 24/24, cât și participarea reprezentanților din alte ministere. Centrul este condus de Secretarul de Stat al MAI, Alexandru Oprea.

În activitatea Centrului au fost antrenate mai multe instituții. Printre acestea –  Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Apărării, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Mediului, Serviciul de Informații și Securitate și mai multe subdiviziuni ale MAI.

Centrul de Dirijare își va desfășura activitatea în incinta Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Sediul este amenajat corespunzător necesităților, este securizat din punctul de vedere energetic și permite funcționarea neîntreruptă în regim de 24/24. Centrul vine să completeze activitatea ministerelor care sunt implicate într-un exercițiu de elaborare a planurilor de funcționare a domeniilor gestionate în condițiile situației excepționale – situație de alertă pe piața gazelor naturale și va asista Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova în gestionarea situației.

În baza Deciziei Comisiei, începând tot de astăzi, 23 octombrie, la nivelul raioanelor, municipiilor și UTA Găgăuzia au fost activate Punctele Teritoriale de Dirijare în Situații Excepționale. În acest fel este asigurată o monitorizare continuă și calitativă a situației din teritoriu și asigurat un flux informațional neîntrerupt.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!