/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Gheorghe Cavcaliuc- citat la PCCOCS în dosarele lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi

missing
29 octombrie 2021, ora 12:10
Președintele prtidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc a citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în dosarele Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi,  pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Gheorghe Cavcaliuc a fost citat pentru data de 5 noiembrie 2021. Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

Ambele dosare de investigare a acestor cauze penale prezintă un interes social sporit, astfel PCCOCS va continua să informeze publicul despre avansarea investigațiilor, în măsura în care desfășurarea acestora și drepturile figuranților nu ar fi afectate.

Amintim că PCCOCS a formulat și prezentat învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI, într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor. Este vorba despre schema de contrabandă cu cartușe Kalașnikov care l-a vizat pe Ruslan Verbițchi de la Platforma DA.

Persoanele vizate în investigațiile procurorilor sunt prezumate nevinovate până la pronunțarea unei hotărârii judecătorești finale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram