/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Petiție online. Mai mulți părinți cer anularea deciziei de prelungire a vacanței de toamnă cu șapte zile

missing
30 octombrie 2021, ora 13:20

Peste 150 de părinți au semnat o petiție online prin care cer anularea hotărârii Ministerului Educației și Cercetării care prevede prelungirea vacanței de toamnă a elevilor cu încă șapte zile. 

„Copiii claselor primare, mai ales cei din clasa 1, abia au început studiile. Programa de învățământ este complicată, material este foarte mult, iar copiii, find abia la început de drum, au nevoie de ore cu prezență fizică, cu învățătorul, pentru a însuși materia. Zilele de vacanță din saptămâna următoare urmează a fi recuperate, fie sâmbetele, fie prin majorarea numărului de ore pe zi, ce ar obosi foarte mult școlarii mici, iar procesul de educație online sau mixt nu asigură rezultatele scontate/planificate”.

Totodată, părinții suțin că sunt puși în situația de a alege înte locul de muncă stabilit și asistarea copilului la procesul educațional.

„Parinții sunt angajați în câmpul muncii, iar pe perioada vacanței prelungite nu au cu cine lăsa școlarii mici, iar lăsându-i făra supraveghere le pun viața și sănatatea in pericol.  Părinții sunt nevoiți să asiste copilul în tot procesul educațional: să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului”.

Părinții sunt indignați și de faptul că în timp ce copii sunt nevoiți să stea în vacanță pentru a stopa infectările cu COVID-19, piețele și magazinele arhipline rămân a fi deschise.

„Cu totii întelegem ca o saptamâna de vacantă în plus nu va stopa pandemia și nu poate influiența asupra numarului de îmbolnaviri, in contextul în care piețele, magazinele, cafenelele și mai ales transportul public sunt arhipline, iar școala nu este unicul loc aglomerat unde e posibila infectarea”.
Semnatarii își încheie mesajul cu fraza „Lasati copiii sa invete cu prezenta fizica in scoala, iar parintii sa poata lucra ca sa-si asigure traiul!”.

Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită cu încă șapte zile, în condițiile în care pandemia de COVID se agravează. În acest sens, Ministrul Educației și Cercetării a semnat un ordin prin care copii trebuie să stea acasă în perioada 01 noiembrie- 07 noiembrie.

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a mai prelungit vacanța cu câteva zile. Conducătorii instituțiilor de învățământ sunt îndemnați să aducă la cunoștința cadrelor didactice, părinților și tuturor elevilor prezentul ordin. Orele disciplinelor orare vor fi recuperate conform unui orar stabilit

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram