/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: Zelenski se așteaptă la o ofensivă rusă mai amplă în nord-est

/VIDEO/ Magistrații de la Ciocana se vor pronunța miercuri privind prelungirea măsurii de arest pe numele lui Stoianoglo

missing
02 noiembrie 2021, ora 14:27

UPDATE: Magistrații de la Ciocana se vor pronunța miercuri privind prelungirea măsurii de arest pe numele lui Stoianoglo

Magistrații Judecătoriei Ciocana examinează urmează să se pronunțe astăzi asupra demersului procurorului anticorupție, Victor Furtună, privind prelungirea măsurii de arest, la domiciliu, pe numele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo.

„De vineri, a fost depus un demers privind prelungirea măsurii de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile în privința procurorului general suspendat. În cadrul demersului, au fost expuse nemijlocit toate motivele și temeiurile de drept și de fapt care au justificat prelungirea măsurii preventive, cum ar fi riscul împiedicării bunei desfășurări a justiției și riscul de a se sustrage de la urmărirea penală, la fel, riscul de a distruge probe”, a declarat procurorul de caz, Victor Furtună.

La sediul Judecătoriei este prezent și Stoianoglo, dar și mai mulți susținători ai săi, inclusiv deputatul socialist, Grigore Novac.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul acestei luni din fucția de șef al Procuraturii Generale. El a fost reținut lunea trecută, pentru 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale. Acesta este învinuit pe cel puțin cinci capete de acuzare. Este vorba despre abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

A doua zi după reținerea lui Alexandru Stoianoglo, CSP a decis să îl înainteze la funcția de procuror general interimar pe procurorul Dumitru Robu. Președinta țării, Maia Sandu a semnat în aceeași zi ordinul de numire a acestuia în funcție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram