/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Imagini inedite! Un urs, surprins în timp ce se bălăcește într-un havuz din piața San Donato Val di Comino, Italia

missing
03 noiembrie 2021, ora 20:25

Un urs brun marsicana fost surprins în timp ce se bălăcește într-un havuz din San Donato Val di Comino, Italia. Imaginile au devenit virale pe internet după ce un locuitor a surprins ursul în timp ce se relaxează și a făcut o postare pe pagina sa de Facebook , scrie kodami.it.

Imaginile au fost postate pe pagina de Faceboo de către un locuitor care scrie „Ursul a ajuns în sat și face baie în fântâna vilei municipale”.

Potrivit martorilor sosirea ursului, fiind într-adevăr tăcut, nu a fost observată, dar când liniștea a început a fi întreruptă de scufundările acestuia în havuz, ursul s-a făcut văzut.

Localitatea în care acesta a fost surprins se află aproape de vastul parc național Abruzzo, în care mai trăiesc doar aproximativ 50 de urși din această specie. Animalele se mai aventurează uneori în zonele locuite, dar nimeni nu știe dacă sunt agresive.

„Experții din parcul național au mers astăzi la Pescosolido pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat duminică seara, dar este puțin ciudat să auzi că ursul a reușit să urce pe balcon”, a declarat un purtător de cuvânt al al parcului național, Daniela D’Amico.

Potrivit specialiștilor prezența urșilor atât de aproape de oraș nu este însă în totalitate pozitivă. În primul rând, pentru că se îndepărtează de zona protejată a parcului  și este periculos pentru siguranța lor, deoarece sunt nevoiți să traverseze drumuri și autostrăzi cu riscul de a fi loviți. Urșii marsicani sunt o subspecie care trăiește exclusiv pe Apeninii centrali, iar printre accidente, otrăviri și braconieri, populația nu depășește cincizeci de indivizi.

Sursa: Facebook.com

Sursa: Facebook.com

Sursa: Facebook.com

Sursa: Facebook.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram