/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Votat de Parlament! Magistrații Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală au fost promovați la Curtea Supremă de Justiție

missing
04 noiembrie 2021, ora 13:15

Președinele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață și magistratul Ghenadie Plămădeală au fost promovați la Curtea Supremă de Justiție. Cei doi au devenit judecători la CSJ după ce au fost susținuți a 52 și respectiv 55 de deputați. 

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au fost împotriva votării celor doi candidați. Cel mai nemulțumiți s-au arătat față de candidatura lui Dorel Musteață. Deputatul BCS, Vasile Bolea a lansat acuzații potrivit cărora Musteață ar fi fost propus pentru promovare pentru că ar fi fost credincios guvernării PAS.

„Eu credeam că față de aceste subiecte guvernarea de azi va avea o poziție mult mai chibzuită, reieșind din acea promisiune de a reforma CSJ, dar vedem că ați procedat la fel cum ați procedat în ultimele 100 de zile. Încercați să le întoarceți datoriile unora prin accederea în anumite funcții, inclusiv la CSJ. Întregul sistem judecătoresc este nedumerit de ceea ce faceți voi azi aici”, a spus Vasile Bolea înainte de votul din plenul Legislativului.

Candidaturile lui Ghenadie Plămădeală și Dorel Musteață au fost aprobate miercuri, 3 noiembrie la Comisi juridică, numiri și imunități.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram