/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Acțiunile de urmărire penală în biroul lui Alexandr Stoianoglo au luat sfârșit. Precizările Procuraturii Anticoruție privind perchezițiile

missing
12 noiembrie 2021, ora 20:01

Procuratura Anticorupție anunță că acțiunile de urmărire penală efectuate azi, 12 noiembrie în biroul procurorului general Alexandr Stoianoglo au luat sfârșit.

În urma cercetărilor au fost ridicate un purtător electronic de informații, agende, acte și înscrisuri, care au fost utilizate, elaborate sau au fost în gestiunea dlui Alexandr Stoianoglo și care ar putea avea conexiune cu obiectul urmăririi penale. Lucrurile ridicate au fost sigilate de către procurori în prezența apărătorilor, pentru a fi supuse ulterior examinării.

La solicitarea părții apărării, întreg procesul de cercetare a biroului de serviciu a fost înregistrat video cu anexarea imaginilor la materialele cauzei penale.

În biroul procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, au avut loc din nou percheziții. Procurorii au continuat să caute probe în dosarul în care acesta este învinuit pe cel puțin cinci capete de acuzare, inclusiv abuz de serviciu.

Unul dintre avocații șefului suspendat al Procuraturii Generale, Victor Munteanu susține că perchezițiile de astăzi sunt ilegale. Asta în condițiile în care, spune Munteanu, biroul, care a fost până la început de octombrie al lui Stoianoglo, nu a fost sigilat, iar de la numirea în funcție de procuror general interimar a lui Dumitru Robu, biroul este ocupat de către acesta.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram