/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Microbuzul cu cetățeni scoțieni a fost depistat. Cele șape persoane s-au ales cu amenzi și au urmărit meciul din sediul poliției

missing
12 noiembrie 2021, ora 20:53
Poliția de Frontieră a depistat și identificat cele șapte persoane care au trecut punctul de trecere a frontierei Leușeni fără a stopa la linia de control. Persoanele s-au ales cu amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului punctelor de trecere a frontierei.

Este vorba despre cinci cetățeni ai Marii Britanii, un cetățean al SUA și șoferul – un cetățean român. Prin urmare atât mijlocul de transport cât și grupul de persoane se află în prezent la sediul IGPF pentru cercetările de rigoare.

„La audieri au declarat că nu și-au dat seama că deja sunt pe teritoriul Moldovei. Totodată, au refuzat suportul consular deoarece au recunoscut că încălcase legislația Republicii Moldova și pentru care își asumă responsabilitatea”,  se arată în comunicatul poliției de frontieră.

Cetățenii scoțieni au avut posibilitatea de a urmări meciul de fotbal din sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Amintim că astăzi, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a trece controlul de rigoare. Acesta a intrat în Republica Moldova nefiind autorizată trecerea frontierei de stat. Prin urmare, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate.

Ulterior Poliția de Frontieră a venit cu precizări legate de cazul de joi seară, când un microbuz cu cetățeni scoțieni, suporteri microbiști, a traversat frontiera de stat, prin punctul de trecere de la Leușeni, fără controlul de rigoare. Potrivit IGPF, în punctul de trecere a frontierei cu pricina se fac în prezent lucrări de reparație, iar astfel, călătorilor „le este greu să se orienteze”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram