/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Șefa statului s-a întâlnit cu părinții și avocatul deținutei Natalia Ursachi. Aceștia au discutat despre cererea de grațiere a condamnatei și hotărârea Comisiei

missing
16 noiembrie 2021, ora 15:17

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, 16 noiembrie cu părinții, dar și cu avocatul deținutei Natalia Ursachi pentru a discuta referitor la cererea de grațiere a condamnatei și anume pe hotărârea Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate referitoare la acest caz.

Informația a fost confirmată de către purtătoare de cuvânt a Președenției, care a ținut să menționeze că la întâlnire au mai fost prezenți Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, și Lilia Tonu, șefa Direcției juridice din cadrul Președinției.

Prin urmare, în următoarele zile, doamna Maia Sandu va discuta cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pentru a examina suplimentar subiectul.

Recent, Președenția a respins cererea de grațiere a Nataliei Ursachi, mamă a cinci copii din motiv că dosarul acesteia nu întrunește toate condițiilor cerute de lege și de Regulamentul de examinare a cererilor de graţiere şi de acordare a graţierii individuale condamnaţilor. Natalia Ursachi a fost condamnată la opt ani de închisoare în penitenciarul pentru femei Rusca, pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari.

Cu o precizare în acest sens a venit și președintele Comisiei pentru grațierea persoanelor condamnate, Ion Guzun într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care acesta explică că cererea femeii a fost respinsă din cauza neachitării unei datorii.

„Nu a fost întrunită condiția recuperării prejudiciului material cauzat. În situația prezentată în dosar, datoria acumulată de Natalia Ursachi și prejudiciul cauzat nu au fost compensate. Nu a fost întrunită nici o altă condiție esențială pentru grațiere – recunoașterea vinovăției. În timpul interviului organizat în cadrul Comisiei, doamna Ursachi nu a recunoscut faptele pentru care a fost condamnată și nu a putut aduce argumente care să explice de ce a comis infracțiunea în baza căreia a fost condamnată. În aceste condiții, Comisia a considerat inoportună recomandarea grațierii acestei persoane”, se arată în postare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram