/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Gazprom anunță că ar putea opri livrările de gaz în țara noastră. Motivul - R. Moldova nu-și îndeplinește obligațiile contractuale. Reacția directorului Moldovagaz

missing
22 noiembrie 2021, ora 19:12

Gazprom este dezamăgit de felul în care Republica Moldova își îndeplinește obligațiile contractuale și ar putea opri furnizarea de gaze naturale în următoarele 48 de ore, în cazul în care facturile pentru livrările curente nu vor fi achitate până în data de 22 noiembrie, transmite ria.ru.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt Gazprom Serghei Kupriyanov, la postul de televiziune Russia 24.

„Următorul termen de plată curent este astăzi 22 noiembrie. În acest sens, Gazprom, conform contractului, a informat partea moldovenească că în 48 de ore livrările de gaze către Moldova vor fi oprite”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Gazprom.

Contactat de TV8, Vadim Ceban, directorul Moldovagaz a confirmat această informație, dar a declarat că este vorba despre livrările de gaz pentru luna octombrie și 50% din livrări pentru noiembrie.

„Am primit o astfel de înștiințare, iar în acest moment lucrăm cu părțile cointeresate pentru a găsi o soluție și a rezolva problema”, a declarat Vadim Ceban.

Amintim că după ultima rundă de negocieri de la Sankt Petersburg privind livrarea gazului rusesc în Republica Moldova, țara noastră a încheiat la sfârșitul lunii octombrie un acord cu Rusia. Potrivit înțelegerii, contractul cu Gazprom urmează să fie prelungit pe cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram