/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova anunță proteste în PMAN. Vânătorii își vor cere dreptul de a activa

missing
23 noiembrie 2021, ora 10:36

Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova anunță că vor organiza sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 10:00 proteste pe tot teritoriul țării, inclusiv în Piața Mariii Adunării Naționale din Chișinău și în fața Guvernului pentru a cere începerea sezonului de vânătoare.

Cu un anunț în acest sens a venit președintele SVPM, Oleg Ciocoi, care a îndemnat toți vânătorii să iasă la protest pentru a apăra interesele membrilor Societății.

„Acțiunile de protest sunt măsuri excepționale întreprinse de SVPM cu scopul de a informa societatea, în special a Ministerul Mediului poziția a mii de vănători din Republica Moldova cu privire la situația actuală în domeniul vânătorii. Îndemn toți vânătorii să participe la aceste manifestații” , a declarat Oleg Ciocoi.

Amintim că la 2 noiembrie, membrii Societății Vânătorilor și Pescarilor s-au adresat Guvernului într-o conferință de presă prin care îi cere elaborarea regulilor de vânătoare și stabilirea cotelor de recoltare. Potrivit lor, chiar dacă este în toi sezonul de vânătoare față de unele specii de păsări și animale, acum vânătorii nu pot să deschidă focul din lipsa acestor reglementări. Membrii Societății spun că dacă vânătoarea nu va fi deschisă în curând, consecințele vor fi destul de serioase din cauza creșterii numărului de animale răpitoare (vulpi, lupi, șacali).

Societatea Vânătorilor și Pescarilor are peste 14 mii de membri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram