/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PG va investiga circumstanțele expuse în nota informativă a SIS în privința lui Musteață și Cernat. Sesizarea nu a fost înregistrată în registrele informaționale

24 noiembrie 2021, ora 16:33

Procuratura Generală va investiga circumstanțele expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința lui Dorel Musteață și a Ninei Cernat. Astfel, cei doi magistrați ar putea fi cercetați pentru îmbogățire ilicită. 

Totodată, responsabilii de la PG menționează că documentul cu pricina nu a fost înregistrat în registrele informaționale

„Ținând cont de apariția în spațiul public a unei note informative emise la 28 ianuarie 2020 de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, adresată Procurorului General suspendat, Alexandru Stoianoglo, în care se invocă pretinse acțiuni de dobândire de către magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a bunurilor mobile și imobile, valoarea cărora depășesc substanțial mijloacele și veniturile declarate, Procuratura informează opinia publică că, în rezultatul verificărilor efectuate s-a constatat că, nota informativă menționată supra nu a fost înregistrată în registrele informaționale și/sau materiale ale Procuraturii în perioada 28 ianuarie 2020 până în prezent. În contextul acestei constatări, nu este cunoscut în ce circumstanțe domnul Alexandr Stoianoglo a primit nota respectivă de la angajații SIS și cum a gestionat această informație”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

Amintim că în 23 noiembrie fostul deputat, Alexandru Slusari, a făcut public un document despre care afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general, Alexandr Stoianoglo încă acum un an. Documentul constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public de către Slusari. Potrivit SIS, documentul a fost remis către organele Procuraturii pentru verificările de rigoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram