/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Candidatul independent Nicolai Grigorișin cere susținerea fostului edil al orașului Bălți, Renato Usatîi, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi

missing
29 noiembrie 2021, ora 23:05

Candidatul independent la funcția de primar în Bălți, Nicolai Grigorișin, a cerut public, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, susținerea fostului edil al orașului, Renato Usatîi, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi.

Nicolai Grigorișin a încercat să-l contacteze telefonic, în timpul emisiunii, pe fostul primar din Bălți, dar acesta avea telefonul ocupat.

De asemenea, candidatul independent la funcția de primar în orașul Bălți a mai spus că a avut întrevederi cu reprezentanții PAS și PSRM, pentru a-i ruga să îl susțină. Potrivit lui Grigorișin, membrii celor două formațiuni politice ar fi luat o pauză până luni, 29 noiembrie, pentru a veni cu un răspuns la acest subiect.

Amintim că duminică, 5 decembrie, în municipiul Bălți urmează să aibă loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi, după ce în primul tur niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi. Astfel, Marina Tauber, candidata Partidului „ȘOR” și Nicolai Grigorișin, candidat independent, sunt cei care se vor duela pentru șefia Primăriei Bălți.

În primul tur, Marina Tauber a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15.918 alegători, iar Nicolai Grigorișin a obținut 20,93% din voturile alegătorilor – a fost susținut de 6.951 de oameni.

Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar al orașului Bălți la începutul lunii septembrie în cadrul unei întruniri cu cetățenii în fața Primăriei. Intenția a fost anunțată inițial după ce a acumulat un scor modest la alegerile parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram