Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

Precizările Anei Revenco privind presupusele nereguli care ar fi avut loc în primul tur al alegerilor locale noi din Bălți: „Poliția a expediat sesizări către CEC”

29 noiembrie 2021, ora 22:19

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco a declarat că poliția a expediat în adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) mai multe sesizări în legătură cu presupusele încălcări care ar fi avut loc în primul tur al alegerilor locale noi din Bălți. Potrivit ministrei, în baza acestor sesizări, CEC urma să verifice informațiile. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„CEC a creat un grup de specialiști în care au fost delegați membri din mai multe autorități (Serviciul Fiscal, SIS, Poliție) pentru a asista în acest proces”, spune Ana Revenco.

Ministra de Interne a subliniat că responsabilitatea privind procesul de verificare a informațiilor și constatărilor în acest caz aparține CEC-ului.

Amintim că, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, deputata PAS, Doina Gherman, a declarat că Partidul „ȘOR” a cheltuit mai mulți bani în campania electorală decât ar fi declarat, iar în acest sens, au fost depuse, de asemenea, sesizări.

Marina Tauber este candidata Partidului „ȘOR” pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți. Ea a a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15.918 alegători. Tauber este urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, susținut de 6.951 de oameni.

Din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, duminică, 5 decembrie, urmează să fie organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram