/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Renato Usatîi a reacționat cu umor la anunțul CEC privind soarta Marinei Tauber în cursa pentru Primăria Bălți. „Joc în calamari”

01 decembrie 2021, ora 22:07

Și Renato Usatîi a făcut primele declarații după anunțul Comisiei Electorale Centrale privind soarta Marinei Tauber în cursa pentru Primăria Bălți. Fostul primar a reacționat cu umor. 

„Joc în calamari Jucătorul cu numărul 10 iese din joc. Lupta continuă cu jucătorii numărul 1 și 4”, a scris Renato Usatîi în dreptul unui colaj haios, în care protagoniștii sunt o parte dintre candidații la fotoliul de primar la Bălți.

Renato Usatîi și-a dat demisia de la Primăria Bălți la începutul lunii septembrie. Decizia a survenit după ce la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a acumulat doar 4,10 % la sută din voturi. Majoritatea au luat-o socialiștii și comuniștii și PAS.

În urma scrutinului local din 21 noiembrie, în turul doi au ajuns Marina Tauber de la PP Șor și Nicolae Grigorișin, candidat independent.

În această seară, Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță. Asta după ce a constatat folosirea fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei. Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram