/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Maia Bănărescu o acuză pe Natalia Moloșag că ar fi denigrat instituția, iar partenerii externi refuză colaborările

missing
02 decembrie 2021, ora 21:40

Natalia Moloșag este acuzată de către Maia Bănărescu, care la fel este avocata poporului pentru drepturile copilului că ar fi denigrat instituția, iar în urma declarațiilor făcute de către aceasta, parteneri externi refuză să mai colaboreze cu instituția dată.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Doamna Moloșag și-a permis în briefingul de presă să iasă nu cu o informație să răspundă la întrebările care i-au fost puse în față, dar a venit ca apărare cu denigrarea instituției și denigrarea colectivului. Această instituție are o memorie instituțională, are o poziție, iar în timp a devenit o instituție credibilă. Ce ați făcut dumneavoastră pe data de 1 decembrie, ne-ați denigrat complet. Vreau să vă spun că partenerii noștri externi au refuzat și refuză să mai colaboreze cu noi”, a declarat Maia Bănărescu.

În cadrul emisiunii, avocata Bănărescu a acuzat-o pe Natalia Moloșag și de lipsă de comunicare cu angajații.

„Doamna Moloșag nu a avut nicio ședintă cu colectivul în care să vorbească despre priorități sau să vorbească despre ce se așteaptă în continuare. Colegii vorbeau că de fiecare dată când întrebau ceva au primit răspunsul că vor afla când li se va comunica. Această lipsă de comunicare și lipsă de informare trezește întotdeauna niște suspiciuni”.

De cealaltă parte, Natalia Moloșag susține că nu este adevărat, iar acea „luptă deschisă și ignoranța din partea colegilor” față de ea a pornit încă din data de 11 octombrie, când aceasta, în calitate de manager al instituției, a dispus inventarierea instituțională.

„În cabinetul meu, astăzi spre deosebire de câteva zile în urmă au intrat doar câțiva angajați, care începând din data de 4 octombrie, de când am început a-mi exercita mandatul, m-au susținut. Ceilalți probabil s-au strâns în anumite birouri pentru a discuta și a clarifica ce pot face mai departe reieșind din declarațiile pe care consider că le-am făcut într-un mod tranșant. Această luptă deschisă și această ignoranță față de mine durează din data de 11 octombrie când în calitate de manager al instituției am solicitat dispunerea inventarierii instituționale”.

Natalia Moloșag a mai declarat că informațiile au fost distribuite în spațiul public cu rea intenție, fiind „scurse” din interiorul instituției.

„Reacția mea a venit referitor la informațiile care au fost plasate în spațiul public, acestea au fost plasate cu rea intenție, la insistența persoanelor care au demisionat din Oficiul Avocatului Poporului, pentru faptul că eu le-am cerut să se supună comisiei de inventariere și să prezintă informații pentru a stabili dacă a fost gestionat corect patrimoniul sau bugetul instituției. Eu sunt sigură că informațiile vin din interiorul instituției”, a relatat Natalia Moloșag în cadrul emisiunii.

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a depus cerere de demisie din funcție, joi, 2 decembrie la Parlamentului Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Oficiului Avocatului Poporului.

Decizia vine în contextul în care miercuri, 1 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Natalia Moloșag a recunoscut că l-a angajat pe Dumitru Godorog, un fost client de-al său, condamnat pentru proxenetism, menționând că i-a oferit un loc de muncă pentru „a-l încadra în societate”. Godorog i-ar fi asistent încă din 2018, iar o dată cu venirea sa la Oficiul Avocatului Poporului, l-a angajat și pe acesta în cadrul instituției. Potrivit avocatei, fostul deținut ar avea un contract temporar, care expiră în 31 decembrie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram