/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamarciuc, ar fi fost demis din funcție. Care este cauza

18 decembrie 2021, ora 13:58

Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, ar fi fost demis din funcție după ce în cadrul comisiei ordinare a Consiliului raional, acesta a prezentat raportul de activitate și a fost evaluat nesatisfăcător. Potrivit presei locale, după ce raportul acestuia nu a fost evaluat pozitiv, consilierii ar fi propus demiterea acestuia din funcție. 

Decizia ca președintele raionului să fie demis din funcție a fost aprobată cu 24 de voturi.

Pavel Tamaciuc de la Platforma DA a fost ales în anul 2019 președinte al raionului Strășeni. Pentru el și-au dat votul colegii de la PPDA, consilierii de la PDM, cei de la Partidul Politic „Șor” și consilierii PSRM. Tamaciuc este de profesie jurist, iar în ultimii ani a fost consilier raional.

Alegerea acestuia în funcția de președinte de raion a fost criticată de primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.

În luna mai, acesta a revenit în vizorul opiniei publice după ce Autoritatea de Integritate a constatat că funcționarul, împreună cu colegii săi și-au împărțit premii bănești de aproximativ 100 de mii de lei.

”Din materialele probatorii acumulate la dosar, inspectorul de integritate a identificat că subiectul a emis în total șase acte administrative prin intermediul cărora a participat la luarea deciziilor în favoarea sa. Astfel, pe cinci acte și-a semnat concedii de odihnă, iar într-o altă dispoziție, care a ajuns și în spațiul public, și-a acordat un premiu bănesc cu ocazia Hramului orașului, în mărime de un salariu de funcție”, se arată într-un comunicat emis de către ANI.

Tot în cadrul investigațiilor realizare de către inspectorii de integritate s-a dovedit că Pavel Tamarciuc ar fi încălcat legea și nu a declarata în termenul prestabilit conflictele de interese în care s-a aflat și a semnat mai multe acte în privința sa.

Am încercat să luăm legătura cu acesta pentru a afla mai multe informații, însă nu ne-a răspuns la telefon.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram