Război în Ucraina, ziua 92: Peste 40 de orașe, bombardate de ruși în regiunea Donbas

politic

Ședința în care Igor Dodon urma să fie audiat în cadrul dosarului Energocom, amânată. Care sunt motivele

27 decembrie 2021, ora 09:36
Distribuie:

Ședința în care președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală și urma să fie audiat în dosarul Energocom, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoare de cuvânt a PG.

„Ședința a fost amânată în baza cererii depuse de către avocatului lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi. Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt  determinate  de faptul deplasării domnului Igor Dodon peste hotare Republicii Moldova, acțiune pe care o avea planificată din timp. Respectiv acesta urmează să revină din spusele avocatului pe data de 28 seara și respectiv pe data de 29, ora 11:00 este planificată acțiunea de urmărire penală de comun acord cu procurorul”, a declarat Mariana Cherpec.

Igor Dodon, a fost citat pe data de 21 decembrie la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul Energocom. 

Procuratura Generală a inițiat în luna septembrie urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

Având în vederea complexitatea cazului, al cărui obiect juridic vizează securitatea energetică a statului, prin Ordonanța Procurorului General a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către un grup de procurori din cadrul Procuraturii Generale.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram