/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

Voronin, despre cum Nichiforciuc ar fi încercat să o corupă pe Bodnarenco: „L-am împins spre boxerul cela, Țuțu, Puțu”

missing
03 februarie 2022, ora 16:49

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a oferit într-o conferință de presă detalii despre modul în care cei 14 transfugi comuniști au părăsit formațiunea, în 2015, dar și despre încercarea fostului deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc, de a o corupe pe comunista Elena Bodnarenco, pentru a o convinge, astfel, să treacă la PDM. Totul s-ar fi întâmplat la o ședință a Parlamentului. 

„Ajunsese la o „naglasti” nemaipomenită, când în timpul ședinței Parlamentului, stau eu la margine, lângă mine, conducătorul fracțiunii, Ina Șupac, lângă Ina Șupac stă Elena Bodnarenco și în timpul ședinței se apropie de Elena Bodnarenco, Eugeniu Nichiforciuc și vorbește despre 300 de mii de euro sau nu știu cât acolo, 300 de mii să se ducă, să treacă la democrați”, povestește liderul PCRM.

Vladimir Voronin susține că a reacționat imediat.

„Eu stau alături și ascult. Eu m-am sculat și l-am apucat pe acest Nichiforciuc și l-am împins spre boxerul cela, Țuțu, Puțu, cum îl chema pe dânsul, Costică acela. Înțelegeți, „naglâm obrazom”. Așa nu se poate. Asta nu e politică, e banditism, ceva mai strașnic”, a mai spus Vladimir Voronin.

În replică, Nichiforciuc a respins acuzațiile și le-a calificat drept minciuni. Acesta susține că îl va ataca în judecată pe Vladimir Voronin pentru calomnie. 

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în dimineața zilei de 2 februarie cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați

Descinderile au avut loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a ex-deputaților în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Patru ex - deputați au fost reținuți Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnâi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov. Spre seară, a fost reținut și fostul democrat Sergiu Sîrbu, și el bănuit de îmbogățire ilicită

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram