Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

politic

Dodon critică planul Guvernului de atenuare a impactului crizei energetice: E mai simplu să lase oamenii să înghețe

03 august 2022, ora 11:44
Distribuie:

Fostul șef de stat, Igor Dodon critică planul Guvernului de atenuare a impactului crizei energetice. Dodon acuză guvernarea, PAS, dar și pe Maia Sandu de incompetență și iresponsabilitate. 

„Sunt gata să distrugă definitiv instituțiile, societatea, educația, oamenii. Pentru prostia acestor marionete politice trebuie să plătească din greu și bătrânii, și copiii din Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

„Așa incompetență, mizerie și iresponsabilitate la conducerea țării n-a fost niciodată. Să facă economie din contul sănătății și a securității oamenilor sunt în stare doar niște oameni lipsiți de suflet și indiferenți față de suferința cetățenilor. Pentru Maia Sandu se vede că e mai simplu să lase oamenii să înghețe și să stea pe întuneric, decât să negocieze prețul la gaz și să aducă liniște în țară”, a mai scris Igor Dodon. 

Am solicitat de la PAS un comentariu la aceste acuzații, însă nu ni s-a răspuns la apeluri. 

Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în cazul în care în noul sezon de încălzire, în țara noastră ar putea fi sistată livrarea gazelor naturale. Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi în vederea prevenirii și atenuării impactului crizei energetice.

Printre măsurile propuse se numără sistarea iluminatului stradal după ora 23:00 noaptea, dar și organizarea procesului educațional parțial pe online, mai exact, cel puțin 10 zile pe lună.

Revenirea parțială la studii online și deconectarea iluminatului stradal. Cum vrea Guvernul să atenueze criza energetică

03 august 2022, 11:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram