social

/VIDEO/ Sătenii din Naslavcea, speriați de rachetă și îngroziți de riscul inundațiilor. „Vom înota ca șoarecii”

05 noiembrie 2022, ora 21:00

După explozia unei rachete lângă Naslavcea, 21 de case au fost afectate, printre care și școala din sat. Suma prejudiciului se ridică la 68 de mii de lei, a anunțat primarul localității. Norul de fum, produs de explozie, a fost surprins cu un aparat de fotografiat de un tânăr care venise să imortalizeze peisajele uimitoare din sat. Judecând după poză, putem deduce că deflagrația a avut loc aproape de renumita insulă, cunoscută ca fiind Inima Nistrului. Am mers în Naslavcea a doua zi după acest incident și am vorbit cu martorii oculari, în mare parte bătrâni singuratici. Mulți încă aveau noduri în gât și lacrimi în ochi când povesteau despre cum racheta le-a trecut deasupra capului. Se tem ca un asemenea incident să nu se repete, dar și mai tare se tem de inundații, în cazul în care barajele de pe Nistru vor fi distruse, într-un nou atac. 

O rachetă a explodat lângă „Inima Nistrului”

Racheta a explodat nu departe de locul cunoscut ca fiind Inima Nistrului. Explozia a fost resimțită în special de primele două rânduri de case, amplasate pe malul râului. 21 de locuințe au fost afectate de valul puternic al deflagrației, la unele oalele au fost aruncate la pământ, la altele - geamurile s-au făcut țăndări. Gospodăria mătușii Evghenia a avut, probabil, cel mai mult de suferit. Valul exploziei i-a distrus nu doar veranda, dar și ferestrele din interior. „Aici și în partea din față, da? Peste tot. Aici niciun geam nu a rămas întreg. Totul s-a distrus, aici una doar a rămas.”, ne spune femeia. Ne-a arătat gălețile pline cu cioburi de sticlă, pe care le umpluse de dimineață. „Priviți câtă sticlă spartă. Toate geamurile. Și oalele de pe acoperiș sunt distruse. Au venit de la primărie și au făcut la loc. Le mulțumesc pentru asta. Aici însă nu știu ce este de făcut.”

Frica este sentimentul care nu o lasă-n pace după ce racheta a explodat lângă satul ei. În prima noapte după incident, practic nu a închis un ochi. „Nici nu m-am dezbrăcat. - Vă era frică? - Mi-era frică. Mă temeam să nu se spargă barajul. - Locuiți de una singură? - Singură sunt.”

Mătușa Evghenia ne arată pabugele

Mătușa Evghenia se teme nu doar de explozia rachetelor, dar și de riscul inundațiilor. „Ne este frică să nu se spargă barajul. - Și dacă acest lucru se întâmplă... - Vom înota ca șoarecii. - Trebuie rapid să vă împachetați și să părăsiți localitatea. - Cum să ieșim de aici? Dacă apa vine pe acolo, este o adâncitură, o acoperă și suntem ca pe o insulă.”

Sătenii, îngroziți de căderea rachetei

Nu departe de această casă, găsim o altă locuință, la fel afectată de suflul exploziei. Rudele mătușii Mila s-au grăbit să pună la loc acoperișul ca să nu dea ploile. Femeia era afară când racheta a trecut deasupra casei, după care s-a prăbușit în râu, unde a și explodat. „Mă uit spre cer și văd că zboară o rachetă foarte mare. Chiar peste capul meu. Stăteam aici și chiar peste capul nostru a trecut. S-a îndreptat încolo și acolo a și explodat. Au fost flăcări, apoi mult de fum. Iată acolo, chiar deasupra capului, deasupra capului.”, își amintește femeia. 

Nepotul ei a venit într-un suflet și a luat-o cu mașina, fără să mai încuie casa. S-au dus pentru o oră într-un loc mai sigur, tot uitându-se spre zona centralei hidroelectrice, care ar și fost ținta atacurilor cu rachete din 31 octombrie.

Se teme de inundații și Oleg Petru, un alt sătean care locuiește în prima linie de case, grădina sa fiind la hotar cu malul râului. „Pericol mare dacă se distruge barajul. -A fost cineva să vă explice, dacă vor fi cumva evacuări...? -Nimic. Totul e liniște.”

Deși are o vedere slabă, bărbatul a reușit să observe racheta care i-a trecut deasupra capului. Credea că va exploda și s-a așezat în pirostrii: „Când vezi așa ceva că zboară chiar deasupra capului, apoi urmează explozia și valul ajunge și la tine... M-am pus în pirostrii când am auzit deflagrația. Ne-a salvat faptul că malul este abrupt. Dacă ar fi căzut alături, prin grădini, era să fie o nenorocire mare.”  

VERONICA GHERBOVEȚCHII, jurnalistă TV8

Ne aflăm nu departe de locul unde rachetă rusească a fost distrusă de militarii ucraineni. La o zi distanță, vedem că aici este liniște, doar prezența unei patrule a poliției de frontieră, la intrare spre râu, mai sugerează despre incidentul militar de ieri.

Racheta aparține rușilor, declară oficialii

Mai aproape de sfârșitul satului, locuiește acest bărbat împreună cu fiul său. Cei doi nu erau convinși că racheta aparținea rușilor. Ba mai mult. Nu credeau că a fost doborâtă. Au văzut-o, mai degrabă, ca fiind fără energie, aflându-se în cădere liberă. „Părea un zgomot ca de la un avion reactiv. Credeam că s-au ciocnit și cădeau. Apoi văd o rachetă, partea din față. Era de un cenușiu închis. Avea o traiectorie haotică. Începuse să se clatine, și-a încetinit deplasarea și a căzut pe aici. După insulă, chiar în apă a căzut. Își pierduse din forță, de parcă nu mai avea putere, pentru că-și pierduse resursele. Doar a căzut în apă și gata. Am văzut-o clar. - Nu a fost distrusă din zbor? - Cine să o lovească? Nu era o rachetă distrusă”, își amintește momentul bătrânul. 

De partea cealaltă, atât ministra de Interne, cât și ministrul Apărării susțin că racheta este de producție rusească, având și dovezi în acest sens. 

21 de case au fost afectate

Cei care au avut de suferit de pe urma deflagrației urmează să fie despăgubiți de primăria din sat. În funcție de valoarea pagubelor, se va decide dacă autoritățile sunt capabile să dea banii din sursele proprii sau să ceară ajutor de la raion.

Satul Naslavcea este considerat cel mai de nord punct al Moldovei, la graniță cu Ucraina, fiind populat în proporție de 86 la sută de ucraineni. De-a lungul anilor, unii dintre ei au plecat în țara vecină unde și-au găsit un rost în viață. Dar, după declanșarea războiului, au fugit de urgie și au revenit în satul de baștină, în căutarea liniștii și a siguranței. Explozia rachetei le-a dat lumea peste cap. „Nu știm cum să trăim în continuare. -V-ați așteptat că și în Moldova vor cădea rachete? - Nu. Credeam că este un loc sigur. Am venit aici, casele noastre sunt aici, ne-am întors acasă, credeam că suntem în siguranță. Satul se află în nordul țării, dar s-a dovedit că nici aici nu suntem în siguranță. - Cum credeți, cui aparține racheta? - Este evident - o rachetă rusească. Aceleași rachete care bombardează Ucraina”, este de părere o femeie refugiată. 

Risc de inundații în zona de Nord? 

Imediat după explozia acestei rachete, care ar fi țintit spre hidrocentralele amplasate în Ucraina, pe râul Nistru, multă lume s-a întrebat ce se va întâmpla dacă aceste baraje vor fi, în cele din urmă, distruse, în cazul unor altor eventuale bombardamente. Conform imaginilor de pe satelit, barajul de la Naslavcea, la care Moldova nu are acces, fiind un obiect al negocierilor, este cel mai aproape de satul Naslavcea. Distanța aproximativă, pe linie dreaptă, de prima linie de case este 2,7 km. Iar dacă vorbim în timp atunci se află la 5 minute distanță. La circa 13 kilometri distanță se află Centrala Hidroelectrică de acumulare și deja Centrala Hidroelectrică numărul 1, din Novodnestrovsk. Cât de real este riscul ca în zona de nord a țării să se producă inundații și ce vor face autoritățile, în acest caz? „Guvernul are câteva scenarii.”, declară Ana Revenco. 

Incidentul militar de la Naslavcea este investigat de procurori, care-și vor expune versiunea după ce vor încheia cercetările.

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii
Imagine și montaj de Vlad Glinjan

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată
/PROMO/ „Vreau să-mi găsesc un loc de muncă”: Visul unui bărbat din Moldova discriminat la angajare
/PROMO/ „Vreau să-mi găsesc un loc de muncă”: Visul unui bărbat din Moldova discriminat la angajare
/VIDEO/ Nicanor Ciochină, în fața judecătorilor. „Instanța nu-mi permite” să vorbesc cu mama copilului decedat
/VIDEO/ Nicanor Ciochină, în fața judecătorilor. „Instanța nu-mi permite” să vorbesc cu mama copilului decedat
/VIDEO/ De ce nu scad tarifele la energia electrică? Explicațiile ministrului Dorin Junghietu la TV8
/VIDEO/ De ce nu scad tarifele la energia electrică? Explicațiile ministrului Dorin Junghietu la TV8
Curse auto sub podul de la Telecentru: Traficul rutier va fi suspendat în weekend
Curse auto sub podul de la Telecentru: Traficul rutier va fi suspendat în weekend

/METEO/ Cer variabil în Chișinău și precipitații în mai multe zone ale țării. Temperaturile prognozate pentru astăzi, 14 iunie

missing
14 iunie 2025, ora 09:00

Pe 14 iunie, temperaturile vor fi mai joase. Vom avea parte de cer variabil. Totuși, în zonele de Centru, Sud și Nord se așteaptă ploi slabe. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor ajunge până la +23 de grade în timpul zilei, iar noaptea vor coborî până la +11 grade.    

La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +21 de grade, iar noaptea coboară până la +11 grade.  

În Centru, termometrele vor indica până la +22 de grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +12 grade.  

În Sudul țării, vom avea parte de +25 de grade pe timp de zi, iar noaptea vor fi minim +15 grade.  

În Capitală, maximele se opresc la +23 de grade, iar noaptea vom avea în jur de +13 grade. 

Prețul de import al energiei electrice ar putea crește, luna viitoare, după ce România a decis liberalizarea pieței energetice. /Premierul Dorin Recean se laudă că guvernul a pus, în ultimul an și jumătate, sechestru pe bunuri în valoare de peste 60 de milioane de lei care aparțin lui Șor, Plahotniuc, Platon și alți 19 indivizi certați cu legea. /Israelul a lansat un atac masiv asupra Iranului, noaptea trecută.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
60 de moldoveni care sperau să obțină azi de la ASP, pașapoarte în termen 24 de ore sau în ziua adresării, au rămas cu buza umflată din cauza unei defecțiuni la sistemul informațional al instituției. Ca și în cazul aeroportului, aceasta a fost provocată de atacurile Rusiei asupra Ucrainei. /Armata rusă vrea să ocupe Odesa ca să ajungă în Moldova și apoi în România. Este mesajul transmis de către președintele Volodimir Zelenski, Maiei Sandu și lui Nicușor Dan la summit-ul regional desfășurat ieri în țara vecină. /În premieră, UE va organiza un summit cu Republica Moldova care se va desfășura la Chișinău pe 4 iulie, a anunțat azi președinta Maia Sandu. Aflați în câteva minute, ce oficiali europeni vor participa și despre ce se va discuta.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei funcționari de la penitenciare au fost suspendați din funcție, iar 16 vor fi cercetați disciplinar pentru că ar fi admis nereguli la evaluarea celor 9 condamnați pe viață, eliberați condiționat, în baza legii amnistiei. /Moscova a creat o criză artificială a gazelor în stânga Nistrului pentru ca Tiraspolul să contribuie la destabilizarea situației din țara noastră, înainte de alegeri. Asta crede guvernul de la Chișinău despre deficitul de gaz din regiune, semnalat săptămâna trecută. /Bombardamentele lansate de ruși asupra regiunii Odesa nu au reușit să dea peste cap agenda summitului regional de solidaritate cu Ucraina care s-a desfășurat, azi, în orașul port. Maia Sandu, președintele României, dar și alți lideri s-au reunit pentru discuții despre securitatea regională.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președintele României, Nicușor Dan a venit astăzi la Chișinău, în cadrul primei sale vizite oficiale. Liderul de la București a fost întâmpinat la Președinție, printr-o ceremonie solemnă, după care a susținut o conferință de presă comună cu Maia Sandu. /Doi candidați au ajuns în finala concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție. La sfârșitul acestei luni, după un ultim interviu, CSP va alege dintre Marcel Dumbrăvan și Octavian Iachimovschi. /2 morți și 13 răniți la Odesa, în urma unui atac masiv cu drone rusești care a avariat mai multă clădiri printre care și maternitatea orașului. Rușii au bombardat masiv și Kievul, inclusiv cu rachete balistice.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Haos pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce sistemul informațional a picat. Mai multe zboruri au întârziat sau au fost anulate. /Protest la ușa Ministerului Justiției. Mama copilului, care ar fi fost lovit mortal cu mașina de primarul din Boldurești cere să se facă dreptate în acest caz. /Proteste violente în Los Angeles. Mii de oameni au ieșit în stradă, după ce poliția a pornit pe urmele imigranților. Pentru a dispersa mulțimea, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O nouă criză a gazelor în regiunea transnistreană. În zonă a fost întreruptă furnizarea apei calde, iar stațiile de alimentare au rămas fără gaz. /Alertă în capitală. O deținută a evadat din Penitenciarul numărul 13. Femeia ar fi forțat gratiile de la fereastra încăperii din blocul administrativ în care lucra. /Atac masiv cu rachete și drone în Ucraina. Loviturile au vizat capitala, orașele mari și regiunile din vestul țării. Trei persoane au decedat, iar alte 50 au fost rănite. Atacul are loc la o zi după ce președinte rus a promis că va riposta împotriva Ucrainei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Maestrul Eugen Doga a fost petrecut astăzi pe ultimul drum într-o ceremonie oficială la care au participat mii de oameni. /Caz tragic în satul Ciuciuleni, raionul Hîncești. O copilă de doar un an a murit după ce a fost mușcată de câinele familiei. /Președintele SUA, Donald Trump, spune că nu vede nicio șansă pentru o încetare imediată a războiului din Ucraina, după o discuție la telefon cu Vladimir Putin. Rusia va riposta după atacul cu drone al Ucrainei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Maestrul Eugen Doga, unul dintre cei mai iubiți și apreciați compozitori ai spațiului românesc, va fi înmormântat mâine, 5 iunie. Va fi zi de doliu național. /Voturile de la Boldurești, unde a ieșit învingător Nicanor Ciocină, învinuit că în februarie 2023 ar fi lovit mortal cu mașina un băiat din localitate și ar fi fugit de la locul faptei, vor fi renumărate. Decizia a fost luată de CEC. /Procesul de extindere a Uniunii Europene este afectat de forțe externe, care încearcă să îl submineze. Declarația îi aparține comisarei europene pentru extindere. Marta Kos a făcut referire directă la Republica Moldova.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Compozitorul Eugen Doga, una dintre cele mai cunoscute și iubite personalități culturale ale Republicii Moldova, s-a stins din viață. Artistul a murit la 88 de ani, lăsând în urmă o moștenire muzicală care a trecut dincolo de granițele țării. Ziua funeraliilor va fi decretată zi de doliu național. /Moldovenii sunt îndemnați să evite plecările în Federația Rusă. Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie. /Pe lângă numărul mic de nașteri, în Republica Moldova a crescut rata mortalității copiilor de până la un an. În mare parte, sunt bebelușii născuți cu malformații congenitale și afecțiuni perinatale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Oleg Serebrian schimbă fotoliul de vicepremier pentru reintegrare pe cel de ambasador al Republicii Moldova în Turcia. Vom avea un nou reprezentant și în Statele Unite, despre cine este vorba. /Emoții de nedescris pentru cei 12 mii de elevi care au absolvit, anul acesta, clasa a 12-ea. Pentru ei, azi a răsunat ultimul sunet de clopoțel. /Prețurile la apartamentele din Chișinău au înregistrat o creștere-record, în ultimile trei luni, fiind atestată o scumpire de cel puțin 20 la sută. Experții prognozează o criză în sectorul imobiliar, în următoarea perioadă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ziua a început cu percheziții pentru vameșii de la Leușeni. Ofițerii CNA au reținut un inspector vamal și documentează alți 5 funcționari, într-un dosar pornit pentru luare de mită sistematică. /17 procurori de la PCCOCS au demisionat, în ultima săptămână, de când la instituție a fost inițiat procesul de vetting. Președintele CSP spune că aceștia au plecat din funcții pentru a nu fi suspuși evaluării externe. /Alexandru Machidon a devenit oficial procuror general interimar după ce șefa statului a semnat, aseară, decretul CSP, prin care a fost propusă candidatura acestuia.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul unui centru de reabilitare de la Vadului Vodă, adjunctul său și un intermediar au fost reținuți de CNA în urma a cel puțin 50 de percheziții desfășurate de dimineață în toată țara. Suspecții sunt acuzați de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine. /Se caută un nou șef la Procuratura Generală după ce fostul procuror general, Ion Munteanu s-a mutat la Curtea Supremă de Justiție. CSP a lansat azi concursul, iar doritorii își pot depune dosarele până mâine. /27 de oameni, printre care și 4 copii au ajuns la spital cu răni grave după ce o mașină a intrat în mulțimea care sărbătorea pe străzile orașului Liverpool. Suspectul, un britanic de 53 de ani a fost reținut.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mită mascată în materiale de construcții. Fostul primar de Băcioi și tatăl său au fost condamnați la închisoare. Cei doi trebuie însă găsiți mai întai, așa cum au dat bir cu fugiții. /Guvernul promite investiții record în drumuri. Peste trei miliarde de lei vor fi cheltuiți în acest an pentru infrastructura rutieră, a anunțat Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă. /Nicușor Dan a devenit președinte al României cu acte în regulă. Noul lider de la Cotroceni a depus azi jurământul în legislativul român și a susținut primul său discurs în calitate de șef de stat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Energocom va deveni principalul furnizor de gaze naturale din Republica Moldova. Autoritățile au decis azi ca toți cei peste 800 de mii de clienți Moldovagaz să migreze către compania de stat. /Lidera ALDE, Arina Spătaru a anunțat azi că intră în greva foamei în semn de protest față de faptul că colegul ei de partid, Adrian Culai care a ajutat procurorii să demascheze schemele ilegale ale lui Ilan Șor a ajuns să fie acuzat de complicitate. /Șeful biroului vamal Centru și cel al postului vamal Căușeni, acuzați de luare de mită își vor petrece următoarele 30 de zile în izolator, a decis azi judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Curtea Constituțională din România a validat rezultatele prezidențialelor din țara vecină câștigate de Nicușor Dan. /După reținerea de ieri a șefului Biroului Vamal Centru, astăzi, a fost încătușat și șeful postului vamal intern Căușeni, în cadrul aceluiași dosar. /A fost emisă o alertă de tsunami în Grecia după ce un cutremur puternic de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs în largul insulei Creta.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Individul care în timp ce jefuia o locuință din sectorul Ciocana, a ucis o femeie, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Împreună cu soția și fiul său de 18 ani, acuzați de complicitate, acesta a fost escortat azi în instanță. /ANSA a depistat un focar de rabie și altul de pestă porcină la Ungheni și la Drochia. În cele două localități au fost introduse masuri de carantină. /Un atac rusesc cu rachete a provocat un incendiu major la un poligon militar din orașul ucrainean Sumî. În timp ce rușii se laudă că au ucis 70 de militari ucraineni, Kievul anunță 6 decese în rândul soldaților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un individ deosebit de periculos a fost reținut după ce acum o lună, în timpul unui jaf, a împușcat mortal o femeie în locuința acesteia din sectorul Ciocana al capitalei. Reținerea acestuia s-a lăsat cu un schimb de focuri ca în filmele de acțiune. /Uniunea Europeană a adoptat astăzi cel de al 17-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei care vizează aproape 200 de nave din flota Rusiei, folosite la exporturile de petrol rus. /Discuția telefonică de ieri dintre Donald Trump și Vladimir Putin arată că nu există premise de pace în Ucraina, scriu jurnaliștii de la CNN. Cei doi lideri s-au arătat mulțumiți de convorbire, în timp ce Zelenki a îndemnat SUA să nu decidă soarta Ucrainei, fără Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale din România, devansându-l pe George Simion cu 7 puncte procentuale. Noul președinte ales le-a mulțumit moldovenilor pentru prezența la vot, în prima sa postare pe rețelele sociale. /CNA a pornit anchetă o anchetă în cadrul căreia va verifica legalitatea construcției mansardei din Durlești care a ars în totalitate, vineri. Între timp, autoritățile au anunțat ajutoare financiare pentru locatarii care au avut de suferit. /George Simion ramâne persona non grata în Republica Moldova. Ședința, în cadrul căreia urma să fie examinată cererea de eliminare a interdicției a fost amânată astăzi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În prima zi de votare în diaspora, candidatul George Simion a acuzat Guvernul de la Chișinău de fraudarea alegerilor prezidențiale din România. /Șapte persoane, printre care primarul și viceprimarul satului Congaz au fost trimiși pe banca acuzaților. Aceștia sunt acuzați că au dat în exploarea cu abateri parcul de distracție GagauziyaLand, finanțat de Ilan Șor. /O mie de prizonieri de război ucraineni și tot atâția ruși vor reveni acasă. Schimbul acestora a fost convenit, astăzi, în cadrul negocierilor purtate la Istanbul de către delegațiile de la Kiev și Moscova.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Negocierile de pace între Ucraina și Rusia încep cu stângul, în această seară la Istanbul. Zelenski este insultat de diplomația rusă după ce a declarat că Putin a trimis o delegație fără putere de decizie la tratative. /A fost scandal la ședința de astăzi a CMC. Consilierii caută responsabili care și-ar asuma eșecul în tentativa de a ajunge la o înțelegere amiabilă cu Epamedia, companie ce pretinde peste un miliard de lei de la primăria Chișinău. /Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, va primi de la stat peste un milion de lei. CSM a dat curs solicitării magistratei, care a cerut indemnizații pentru o demisie ilegală de la Curtea de Apel.

/VIDEO/ Momentul prăbușirii avionului din India: Sunt peste 300 de morți. Piloții au transmis un singur cuvânt
/VIDEO/ Momentul prăbușirii avionului din India: Sunt peste 300 de morți. Piloții au transmis un singur cuvânt
/PROMO/ „Vreau să-mi găsesc un loc de muncă”: Visul unui bărbat din Moldova discriminat la angajare
/PROMO/ „Vreau să-mi găsesc un loc de muncă”: Visul unui bărbat din Moldova discriminat la angajare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1205: Explozii și RO-Alert. Zelenski avertizează Moldova și România, iar Putin vrea plan de înarmare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1205: Explozii și RO-Alert. Zelenski avertizează Moldova și România, iar Putin vrea plan de înarmare
/VIDEO/ De ce nu scad tarifele la energia electrică? Explicațiile ministrului Dorin Junghietu la TV8
/VIDEO/ De ce nu scad tarifele la energia electrică? Explicațiile ministrului Dorin Junghietu la TV8
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.