Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

social

Mama fostei deputate Violeta Ivanov a decedat. Mesajul Partidului ȘOR pentru ex-deputata arestată

07 februarie 2022, ora 14:37
Distribuie:

A decedat mama fostei deputate Violeta Ivanov. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” care i-au transmis condoleanțe colegei arestată pentru 20 de zile, fiind bănuită într-un dosar de îmbogățire ilicită.

„Regretăm nespus cele întâmplate, mai ales în contextul în care Violeta Ivanov trece printr-o perioadă extrem de complicată, iar această veste tristă i-a provocat și mai multă durere. Suntem alături de ea și de întreaga sa familie, în aceste momente dificile, și le dorim putere să treacă peste această grea pierdere. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis de Partidul „ȘOR”.

Procurora Mariana Cherpec a declarat pentru tv8.md că Violeta Ivanov a despu o sesizare prin care cere persmisiunea de a merge la înmormântarea mamei sale, însoțită de escortă.

Fosta deputată, dar și alți patru ex-deputați Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov au fost plasați în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 20 sau 30 de zile. 

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în dimineața zilei de 2 februarie cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită. 

Este vorba despre foștii parlamentari Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov și fostul democrat Sergiu Sîrbu, și el bănuit de îmbogățire ilicită.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate mai multe sume bănești,  proveniența cărora va fi cercetată în cadrul urmăririi penale.      

„În rezultatul percheziții efectuate la unul dintre ex-deputați, în cadrul unui safeu metalic deținut la o instituție bancară au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 65 000 euro și 30 000 dolari, respectiv într-un alt depozit bancar, la același deputat au fost depistați 20 000 dolari și 85 000 euro”, precizează PA.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram