Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

social

Tânăra care ar fi ucis cu furculița fetița de doi ani de la Ciocana, condamnată la 12 ani de închisoare

Foto: tv8.md
07 aprilie 2022, ora 18:25
Distribuie:

Tânăra de 19 ani care ar fi ucis în bătaie o fetiță de aproape doi a fost condamnată la 12 ani de închisoare. Femeia este acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu o deosebită cruzime, iar următorii ani îi va petrece în penitenciarul de tip închis pentru femei.

Femeia este acuzată împreună cu un bărbat că, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al Capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de aproape doi ani, lăsată în grija lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

„Profitând de starea de neputință datorită vârstei fragede a acesteia, manifestând o deosebită cruzime, au maltratat și au torturat cu cruzime victima minoră, aplicându-i mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului, peste cap, torace și abdomenul copilului, cauzându-i mai multe traume, periculoase pentru viață, care se califică ca vătămare corporală gravă, ce au determinat decesul minorei”, precizează reprezentanții Procuraturii Generale.

Pentru a ascunde urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră din apropierea străzii Uzinelor din mun.Chişinău.

„Menționăm că, judecata în privința femeii, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpata și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală”.

Deoarece aceasta și-a recunoscut vina a beneficiat de o reducerea cu o treime a pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpata s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

În ceea ce privește complicele acesteia, bărbatul pledează nevinovat. Respectiv, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-un dosar separat și se va examina în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:https://t.me/tv8md

/VIDEO/ Omorul fetiței de aproape doi ani de la Ciocana, reconstituit! Suspecta le-a arătat oamenilor legii cum a ucis copila și cum a scăpat de cadavru

03 noiembrie 2021, 12:11

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram