/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Putin nu recunoaște atacul de la Kremenciuk. Zelenski rupe relațiile cu Siria

social

Șeful IGP: Peste 100 de persoane vor fi amendate din cauza panglicii. Câți deputați au încălcat legea

09 mai 2022, ora 21:12
Distribuie:

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că 103 persoane au încălcat legea privind interzicerea panglicii bicolore. Printre acestea, se regăsesc și 10 deputați, dar și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

„Până în prezent, la ora 17:30, deja aveam persoane care erau identificate, care erau cunoscute, în privința cărora sunt înregistrate materiale pentru procesare și examinare ulterioară în procedură contravențională. Deja avem 103 persoane, plus la acestea, mai avem 36 de persoane, care suntem, la momentul actual, în procedură de identificare și verificare a acestor persoane, identitatea acestora nu este cunoscută, dar avem toate profilurile persoanelor date. 

În privința altor 11 persoane, deja a fost întocmit procesul-verbal contravențional, inclusiv mijlocul de transport care se deplasa astăzi pe municipiul Chișinău cu panglica alipită”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

10 deputați din Chișinău vor fi cercetați contravențional.

„Avem documentate sau fixate și persoane cu funcție de răspundere sau persoane cu demnitate publică. În Chișinău, avem 10 persoane din categoria respectivă. La etapa actuală, este procedura contravențională pornită. Urmează ca în zilele următoare, toate aceste persoane deja să fie citate și documentate în procedură contravențională”, a precizat șeful IGP.

Iar deputații din Găgăuzia, de asemenea, au încălcat legea.

„Avem deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei. Aceste persoane, la fel, sunt pasibile de răspundere contravențională, ele cad sub incidența codului contravențional. Parlamentul RM nu a adoptat o lege derogatorie pentru a numi persoane că sunt absolvite de răspundere pentru fapta respectivă”, a menționat Cernăuțeanu.

În privința episcopului Marchel a fost pornită o procedură contravențională repetată.

Prezent la marșul din Bălți, dedicat zilei de 9 mai, episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care a sfidat legea din nou, avea în piept panglica negru-oranj. Fiind întrebat de ce stidează legea din nou acesta a declarat că nu comentează. În schimb, conducerea primăriei din Bălți în frunte cu Nicolae Grigorișin nu și-au prins panglica în piept.

Cât despre cei care au fabricat panglicile, șeful IGP spune că: „Aceste panglici, vă asigur că nu sunt confecționate pe teritoriul RM. Am luat legătura cu toți producătorii de textile. Absolut nimeni nu produce astfel de textile, toate sunt importate. Unii poate le-au păstrat din anii precedenți, unii poate le-au adus prin alte metode de peste hotare”.

Anterior, șeful IGP a precizat că circa 37 de mii de cetățeni au participat la evenimente festive organizate de 9 mai, iar 90 de persoane au fost sancționate pentru că au încălcat legislația Republicii Moldova. Mai exact, pentru că purtau simbolurile interzise prin lege de către Parlament.

Totodată, șeful IGP a spus că poliția a acționat prompt pentru a nu admite careva nereguli.

Estimativ, circa 7 mii de persoane au participat la evenimentele organizate în municipiul Chișinău, iar Viorel Cernăuțeanu a dat garanții că toate persoanele care au încălcat legislația Republicii Moldova vor fi sancționate, inclusiv persoanele publice, politicienii și deputații.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cifre oficiale de la IGP: Câți cetățeni au ieșit la marș de 9 mai și câte persoane vor fi amendate

09 mai 2022, 14:05

Bălți: În timp ce conducerea municipiului respectă legislația, episcopul Marchel sfidează din nou legea

09 mai 2022, 17:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram